Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Novell-chef i spidsen for Google

Eric Schmidt, 46, er udpeget som ny administrerende direktør for søgetjenesten Google. Han afløser den unge grundlægger Larry Page, 28, i et forsøg på at gøre selskabets profil mere professionel.

Af Daniel Bergsagel

Google, der med sin præcise, hurtige og næsten reklamefri søgemaskine, har vundet mange internetbrugeres hjerter, skruer bissen på overfor konkurrenterne som Yahoo, Lycos og Excite. Første skridt er at ansætte den ifølge Wall Street Journal højtrespekterede teknologichef fra Silicon Valley, Eric Schmidt, som administrerende direktør. Schmidt har på det seneste været administrerende direktør i Novell og er med sine 46 år en generation ældre end sine forgængere hos Google, Larry Page, 28 og Sergey Brin, 27. De to sidstnævnte grundlagde Google for tre år siden, mens de studerede på Stanford universitetet og fortsætter som henholdsvis chefer for produkter og teknologi.

Til forskel fra sine konkurrenter kan man ikke betale sig fra at blive fremhævet i en Google-søgning. Det kan man hos eksempelvis Jubii (Lycos Danmark), hvor en virksomhed mod betaling kan blive fremhævet med fed skrift eller hos søgemaskinen Goto.com, hvor placeringen af et søgeresultat afhænger af hvilket webste, der har betalt mest. Google accepterer heller ikke bannerannoncer på sit web-sted. Men med omtrent 50 millioner unikke brugere om måneden har Google en attraktiv kundemasse på trods af, at der endnu er et stykke op til Yahoos 200 millioner brugere.

Google tjener penge ved blandt andet at hjælpe netop Yahoo med søgninger. Yahoo betaler et ikke oplyst beløb på at levere søgninger til Yahoo, når virksomhedens egen søgemaskine kommer til kort. Når Yahoos søgemaskine ikke kan levere det ønskede resultat, benytter den sig af Googles søgemaskine.

Schmidt og Page vurderer ifølge Wall Street Journal, at der ligger en indbringende fremtid for søgemaskinen i takt med, at virksomheder udvider deres tilstedeværelse på internettet.

- Når vi er så gode til at søge på internettet, kan vi også gøre det på en virksomheds websted. Så hvis en virksomhed ønsker søgeteknologi på sin egen hjemmeside, så kan den betale Google for at levere og styre den side af sagen, siger Page til avisen.

Endnu har Google dog ikke haft et gennembrud på salg af søgeteknologi til virksomheder. Og fordi Google ikke ønsker bannerannoncer, kan firmaet kun tilbyde små tekstbaserede annoncer, der følger enkelte emnespecifikke søgninger. I øjeblikket henter Google mere end halvdelen af sin omsætning fra denne type af reklame, mens resten stammer fra levering af søgeteknologi til selskaber som Yahoo.

Google modtog i sin tid 35 millioner dollar i venturekapital og følte derfor ikke noget behov for at gå på børsen, da det var populært for et par år siden. Google oplyser, at virksomheden skal styrkes på flere fronter, inden et børseventyr indledes. Og med en internetkrise og et usikkert økonomisk klima udenfor vinduerne spørger investorerne hinanden, om efterspørgslen efter søgeteknologi er stor nok til at bære en sund forretning.

Lycos, Yahoo og Excite mente nej. De begyndte alle som søgemaskiner og katalogtjenester, men har alle udviklet sig til såkaldte indgangsportaler til nettet.

Googles chefer ønsker til gengæld at holde sig til sin kerneforretning. Alle tror de på, at deres teknologi er konkurrenternes overlegen. Desuden har de tiltro til, at efterspørgselen på søgeteknologi er i hastig vækst i takt med, at roderiet på nettet tager til.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere