Find alle vejene til Rom

Glem alt om nogensinde at køre forkert i Europa igen. Tomtom Go 700 indeholder kort til 16 lande og har derudover Bluetooth.

Find alle vejene til Rom

Ikke så få GPS-begyndere er havnet i den ekstremt irriterende situation, som opstår, når man eksempelvis er på vej til England, kommer i land i Puttgarden og indser, at den nyindkøbte GPS ikke indeholder kort over Tyskland.

Tilsyneladende er det også noget, som har irriteret en eller anden hos Tomtom, siden man har besluttet sig for at installere en 2,5 gigabyte harddisk i den kritikerroste Tomtom Go og derefter fylde den helt op med kort over alle interessante it-modne lande i Europa.

Den indeholder ikke færre end 16 landekort, hvor der i de fleste tilfælde er blevet plads til en næsten 100 procent dækning, før udviklerne indså, at næste logiske trin vil være at bygge en Bluetooth håndfri ind i gps’en.

Luksusudgaven

Det skal nævnes, at Tomtom Go fås i betydeligt enklere versioner uden Bluetooth og med færre kort. Men Tomtom Go 700 er luksusmodellen, som vil kunne dække GPS behovet et godt stykke tid fremover.

På den 2,5 GB store harddisk er der detaljerede kort over de fleste europæiske lande med interessepunkter såsom benzinstationer, indkøbscentre og ambassader. For at angive destinationen peger du på skærmen.

Selve enheden kan du med fordel sætte fast i forruden ved hjælp af den medfølgende holder. Indlæsningen fungerer godt og er tydelig, men de virtuelle knapper kan virke en smule små, og det er let at trykke forkert.

Heldigvis medfølger der en fortræffelig fjernbetjening, som lader dig indstille navigationen, uden at den behøver at være rettet mod enheden.

Hvis du har en mobiltelefon med Bluetooth, kan du koble den sammen med Tomtom Go 700, hvorefter telefonen fungerer som en håndfri enhed. Som om det ikke er nok, kan du koble din telefon til internettet og hente aktuelle oplysninger om vejarbejde og vejret til Tomtom Go.

Trafikoplysningerne er desværre ikke gratis, men koster omkring 600 kroner om året for hele Europa. Der findes endnu ikke en specifik tjeneste, der kun dækker Danmark.

Vi testede Tomtom Go 700 i praksis og fik mange oplysninger om både vejarbejde og alternative ruter. Funktionen er uden tvivl rigtig god, men eftersom enheden i sig selv koster mere end 6.000 kroner er det lidt nærigt, at Tomtom ikke har inkluderet de aktuelle informationer.

At tjekke vejret er dog gratis, og du kan få information om, hvordan vejret ser ud der, hvor du skal hen, eller på en hvilken som helst anden adresse.

Hvis du anvender en moderne Sony Ericsson telefon, kan du kopiere telefonbogen over på Tomtom Go 700. Anvender du derimod en Nokia telefon, kan du taste nummeret ind på skærmen, men du kan ikke få adgang til telefonbogen.

Dog gemmes dit senest indtastede nummer.
Det er enkelt at slutte Tomtom Go 700 til telefonen. Dog stødte vi igen på problemet med knapperne, når vi skulle vælge mobiltelefonmodel, hvilket land vi bor i, samt hvilken operatørs indstillinger vi vil benytte.

Ét forkert tryk, og du er på den – i værste fald bliver du nødt til at starte forfra igen.

Let at finde ud af

Brugergrænsefladen er godt opbygget, og det er ikke specielt svært at sætte sig ind i, hvordan du skal indstille destinationer, ændre indstillinger eller for den sags skyld koble Tomtom Go 700 til din telefon.

Skærmen er god og tydelig, og stemmerne går klart og tydeligt igennem, når de kommer med anvisninger. Derudover kan du indstille lydstyrken efter din hastighed.
Vores eneste negative kommentar gælder prisen; 6.195 er en rigtig saftig pris.

På den anden side får du kort over hele Europa og en fantastisk køreledsager, som er meget sjovere end en, der sidder og brokker sig over din kørsel.•




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere