Sådan følger IT-chefen med

Han er IT-ansvarlig i reklamebureauet Bergsøe 4 med 50 ansatte. 31-årige Søren Lyster skal investere i de rigtige teknologiløsninger til bureauet og sørge for, at de altid fungerer velsmurt. Det kræver selvsagt en bred IT-indsigt. Mød Søren Lyster og læs, hvordan holder sig fagligt opdateret.

Søren Lysters husk-at-få-gjort liste er aldrig kort. Der er kun to personer ansat til at tage sig af al IT i reklamebureauet Bergsøe 4. Derfor spænder Søren Lysters opgaver vidt fra vedligehold af servere til afprøvning af nye IT-produkter.

Hver uge går der op mod 18 timer af hans tid med at skaffe og filtrere den nødvendige viden til at mestre jobbet som IT-ansvarlig. Fire timers daglig togpendling mellem hjemmet ved Slagelse og jobbet giver Søren Lyster læsero til en del fagligt stof.

Det tegnede ellers ikke til en IT-karriere i Søren Lysters liv. Han uddannede sig i butiksfaget og arbejdede med salg i syv år i Daells Varehus. Han blev forfremmet til souschef, men gjorde en dag et brat karriereskift:

Han blev supporter og konsulent i Daells' IT- afdeling. For omkring fire år siden påtog han sig ansvaret for IT i reklamebureauet Bergsøe 4.

Søren Lyster er med andre ord især selvlært udi IT - dog suppleret med en række IT-kurser.

Søren Lyster fakta:
  • 1992: Udlært og ansat som salgsassistent i Daells Varehus
  • 1994: Uddannet akademiøkonom på Næstved Handelsskole
  • I de senere år diverse kurser inden for IT
  • 1995: Souschef i Daells Varehus i forskellige afdelinger
  • 1997: Supporter og konsulent i Daells Varehus' IT-afdeling
  • 1998: IT-ansvarlig i kommunikationshuset Bergsøe 4 i Klampenborg
  • Gift med en forsker i humanbiologi
    Ingen børn ? et bevidst foreløbigt fravalg pga. arbejds- og transporttider
Hvad er dine arbejdsområder og ansvarsområder?

Jeg er ansvarlig for IT- og teknologimæssige investeringer, opgraderinger samt vedligehold af samme både i Bergsøe 4 i Klampenborg og i Århus. Meget af min tid går med vurdering af diverse nye produkter.

Jeg er altså med fra idé til implementering. Det strækker sig over mange teknologier og produkter. Blandt andet brugersupport på Office 2000, vedligehold af diverse NT4.0- og UNIX-terminalservere, hjælp til Mac-brugere, rapport-design i Navision Financial, leverandørforhandlinger, sikkerhedsvurderinger, webdesign og hjemmearbejdspladser, der skal virke med VPN-opkoblinger (VPN er en forkortelse for virtual private network).

Hvad er på dagsordenen i jobbet lige nu?

Pyh, der er mange ting.
- IT-sikkerhedsvurdering af hjemmebrugerne.
- Skal vi opgradere servere og arbejdsstationer til Microsoft Windows 2000 eller Windows XP?
- Hvordan får vi nemmere det mobile kontor til at virke med de forskellige teknologier, vi benytter?
- Hvad findes der af intranet-løsninger, der også har time-/sag-styring samt mulighed for fakturering?
- Test hos brugere af diverse PDA?ere (lommecomputere)
- Skal vi udskifte vore digitale farvekopimaskiner?
- Udarbejdelse af en digital medarbejderhåndbog, der skal indføre nye medarbejdere i diverse procedurer og programmer og andet.

Hvilke konkrete opgaver optager mest af din tid lige for tiden?

Vi er en gruppe, der kigger på intranet-løsninger, og det tager noget tid. Ud over det går der en del tid med at tilrette og opdatere www.bergsoe4.dk

Hvor meget tid bruger du på at suge ny viden til dig?

Det er meget forskelligt, men 10-12 arbejdstimer om ugen er almindeligt. Derudover går der noget fritid med at læse magasiner og søge viden på nettet. Det er velsagtens yderligere fire til seks timer.

Eftersom jeg har fire timers transport hver dag frem og tilbage til Bergsøe 4, har jeg jo noget tid i toget. Her sidder jeg tit og læser et eller andet computermagasin eller måske en beskrivelse fra Microsofts Knowledgebase.

Hvor får du din viden fra?

Nyhedsgrupper og nyhedsbreve primært. Ellers synes jeg tit, jeg ?falder over' et eller andet nyt (og nogen gange spændende) via diverse websites.

Hvad ligger der på dit natbord lige nu?

Med fare for at blive grinet af, så ligger der det, der plejer: Nemlig en stor stak Anders And blade. Om aftenen lige inden jeg sover, er jeg sjældent frisk nok til at læse faglitteratur. Eftersom jeg samler på Anders And blade og andet Disney-?litteratur?, tja, så ?bor? der altså også altid en stak i soveværelset

Hvilke netværk deltager du evt. i?

Jeg har altid været dårlig til at netværke. Jeg ved godt, at jeg burde gøre det noget mere, men tiden skal være til det. Jeg har dog nogle kammerater, der beskæftiger sig med det samme som mig, og dem trækker jeg på.

Vi har også fundet os en god samarbejdspartner i firmaet ecommit, der på en god måde kan rådgive mig, selvom jeg måske ikke lige skal købe noget. Herudover abonnerer jeg på Computerworld Online, Virus112?s nyhedsbrev, e-news fra Mediawatch samt Update fra IT-Svar.

Hvor ofte deltager du i konferencer?

Jeg deltager, såfremt jeg synes, det er relevant, og at konferencen dermed fortjener min tid. Jeg deltager yderst sjældent i de konferencer, der vil have 8-10.000 kroner for en to-dages konference. Min erfaring siger mig, at udbyttet stort set aldrig stemmer overens med den pris, der forlanges. Den sidste konference, jeg deltog i, var vel egentlig mere et salgsfremstød for et CRM-modul til Navision Financials ? interessant nok, dog.

Hvad ville du gerne bruge mere tid på at følge med i?

Jeg ville gerne gå mere i dybden med nogle af mine arbejdsområder ? sætte mig mere ind i detaljerne omkring produkter og teknologier. Men ofte er det ikke muligt andet end lige at lære det grundlæggende. Opstår der så senere problemer, er det først dér, jeg sætter mig grundigt ind i detaljerne.

Hvis jeg kunne vælge frit fra alle hylder og havde tiden til det, så ville jeg gerne - hvor nørdet det end måtte lyde - blive en rigtig protokol-haj. Der er altså et eller andet over TCP/IP, UDP og så videre.

Hvad ville der ske, hvis du brugte mindre af din tid på
videns-opdatering

Jeg ville nok risikere at føle mig lidt dum, når jeg senere skulle svare på et eller andet brugerspørgsmål eller tale med en leverandør, og jeg ikke anede, hvad de talte om. Jeg kan heller ikke lade være med at følge med. Ud over at være mit job, så er det jo interessen for alt det nye, der driver mig.

Har du lagt en overordnet plan for din faglige udvikling?

Jeg har ikke en helt fastlagt plan. Hvert år tager jeg stilling til, hvad jeg mener vil være relevant for mig, og ud fra det vælger jeg diverse kurser.

Hvad er dine fritidsinteresser?

Jeg læser bøger, spiller strategispil på pc?en og dykker. Desuden samler jeg jo på Anders And blade, hvilket i perioder kan tage noget tid med katalogisering, sortering med mere. Jeg dyrker alt for lidt sport (men så er årets nytårsforsæt da reddet).

Hvilke nyhedsgrupper bruger du?

Der er mange relevante, så jeg har luget groft ud i dem. Efterhånden er der kun de her tilbage:
dk.edb.hardware
dk.edb.mac
dk.edb.sikkerhed
dk.edb.netvaerk
dk.edb.internet.software

Hvilke websteder har du som bogmærker i din browser?

Trend Micro Antivirus
Compaq Software & drivers
Datafellows.com - virusinfo
Opasia kundeservice
Microsoft TechNet
EventID.net
NTBugtraq.com
Open Relay Database
SecurityFocus
Sophos Virusinfo
SpamCop
Symantec Entreprise Upgrades
TechWeb Encyclopedia
Tele Danmark Kontakt
CheckDomain
Webkrogen
Windows NT Server downloads




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere