Sådan følger udlandsdanskeren med

Blot 29 år og leder af en forretningsdivision på et Navision Solution Center i Sydøstasien. Hans arbejdsdag varer i næsten alle hans vågne timer. Mød udlandsdanskeren Jacob Abelsen og læs, hvordan han holder fagligt trit omme på den anden side af kloden.

Varen, han skal sælge, er Navision-programmet Attain. Kunderne er lokale og multinationale firmaer i Sydøstasien. Arbejdspladsen hedder NaviLogic SEA Pte Ltd og er et dansk ejet Navision Solution Center i Singapore. Den består af 12 mennesker, hvoraf fem er landsmænd.

Jacob Abelsen har ikke tid til at ligge på den lade side. Han skal skabe 75 procents vækst i omsætningen i sin afdeling næste år. Han skal også ansætte nye medarbejdere og løse mange andre opgaver.

Men en stor del af Jacob Abelsens tid går også med at lytte og læse. Han netværker ivrigt, går til konferencer, læser nyhedsbreve og nyhedssites og meget andet. Hvis ikke han løbende opdaterer sin viden og følger med i relevante nyheder, ville det være umuligt at besidde jobbet.

Jacob Abelsen fakta:
  • 1992-1994: Værnepligt i Livgarden samt FN tjeneste i Kroatien
  • 1994-1996: Handelselev i Superfos Kemi
  • 1996-1999: Indkøbs- og salgskonsulent i Superfos Biokemi
  • 1999-2000: Eksportchef hos Superfos Biosector
  • 2000-2001: Business Manager hos NaviLogic SEA
  • 2000: HD i Udenrigshandel på Handelshøjskolen i København
Hvad er på dagsordenen i jobbet lige nu?

Budgettet for næste år er på plads, så lige nu kigger vi på en ekspandering af vores salg- og marketingafdeling. Jeg er ved at finde en account manager og en marketingassistent mere, da salgscyklussen er forlænget af den forringede markedsøkonomi. Vi har en målsætning på 75% vækst i omsætningen i 2002, så der er behov for mere manpower.

Desuden har jeg travlt med at generere nye leads til vores salgsteam, hvilket hovedsageligt sker via direct marketing og via vores netværk af partnere. Desuden arbejder jeg på at formaliserere et par nye partnerskaber.

Hvilke konkrete opgaver optager mest af din tid lige for tiden?

Marketing. Generering af nye leads. Det er en tidskrævende proces - specielt nu, hvor mange firmaer har skåret ned på deres budgetter og sat mange projekter på hold. Umiddelbart går halvdelen af min tid med marketing-relaterede opgaver for tiden, det vil sige godt 25 timer ugenligt.

Udvidelsen af vores organisation er også tidskrævende, og jeg forudser, at selve HR-delen af mit arbejde bliver endnu tungere i den næste måneds tid.

Hvor meget tid bruger du på at suge ny viden til dig?

Da tiden er knap, er det vigtigt for mig at have adgang til hurtige og relevante informationer om, hvad der foregår i markedet. Jeg bruger cirka en time til halvanden i gennemsnit om dagen på at læse nyheder, produktbeskrivelser med mere.

Desuden forsøger jeg at deltage i en række lokale netværksmøder, idet jeg her får mulighed for at høre andres erfaringer fra markedet. Det giver også muligheder for at få skabt nogle relationer til potentielle kunder og partnere.

Hvornår finder du tid til vidensopdatering?

Som regel om aftenen efter klokken 18, så er der mere stille på kontoret og ikke så mange telefonopkald.

Hvor gør du det henne?

På jobbet! Når jeg ikke er på kontoret, prøver jeg at tænke på alt andet, selvom det er svært. Fritiden er sparsom, og der er også en kæreste og venner, som skal plejes.

Hvor får du især din faglige viden fra?

Jeg har ingen IT-mæssig uddannelse, men jeg har en HD i udenrigshandel og seks års salgserfaring fra Superfos i Vedbæk. Min faglige viden kommer hovedsageligt fra træning hos Navision her i Singapore. Desuden fra vores kompetente ressourcer her i huset, som har arbejdet med Navision eller andre ERP-pakker igennem en årrække.

Hvilke kilder tyer du til?

På arbejdspladsen abonnerer vi på Computerworld Singapore, SME IT Guide Singapore, CIO Singapore samt Computerworld Online Danmark. Disse er hovedkilderne til den daglige opdatering på IT-markedet.

Desuden bruger jeg et nyhedsbrev fra Den Danske Ambassade i Singapore, som giver et overblik over den politiske og økonomiske situation i Sydøstasien.

Hvilke muligheder for at skaffe ny viden har du valgt at prioritere fra?

Jeg læser ikke så meget avis her i Singapore, men jeg kompenserer med nyheder fra den lokale nyhedskanal, som er meget detaljeret i erhvervsstoffet sammenlignet med de danske tv-stationer.

Hvad ligger der på dit natbord lige nu?

Jeg har ingen bøger liggende for tiden. Derimod nogle boligmagasiner, da jeg er ved at flytte ind i en ny lejlighed. Jeg har dog planer om at gå i gang med en bog om "Værdisætning af IT virksomheder". Et nytårsforsæt kunne være at få frisket et par af de gamle bøger op fra HD-studiet, da mange af teorierne stadig er brugbare.

Hvilke netværk deltager du evt. i?

Vores center er blandt andet medlem af Singapore IT Federation, og jeg deltager i de fleste af deres netværksarrangementer. De arrangerer aktuelle seminarer med relevante informationer. Der er er som regel gode muligheder for at pleje netværket og finde nye forretningsmuligheder.

Hvor ofte deltager du i konferencer?

Jeg deltager i konferencer og seminarer tre til fem gange om måneden. Den sidste var organiseret af en lokal software virksomhed, som laver peer-2-peer (P2P) software, som meget vel kan integreres med vores Navision løsning.

Hvad ville du gerne bruge mere tid på at følge med i?

Jeg ville gerne følge lidt mere med i, hvad der sker hos konkurrenterne, men sådan er det vel altid.

Hvad ville der ske, hvis du brugte mindre af din tid på videns-opdatering

Jeg kan forestille mig, at det vil være svært at træffe beslutninger samt at være kompetent og troværdig, når man skal opdrive nye kunder og partnerer. Konsekvensen vil være, at man ikke kan besidde sit job.

Hvor stor en rolle mener du, det spiller for din markedsværdi på jobmarkedet, hvordan og hvor meget du holder dig orienteret?

Nogen siger, at viden er lig med magt, men det er jo også et spørgsmål om, hvad du bruger din viden til. Jeg mener, at viden er grundlæggende for alle beslutninger, så adgangen til friske og relevante oplysninger er grundlæggende for enhver leder.

Har du lagt en overordnet plan for din faglige udvikling?

Min kontrakt her i NaviLogic er ikke tidsbegrænset. Jeg er faldet godt til i virksomheden, IT-verdenen og Singapore, så mine planer er at blive her en årrække endnu. Men det afhænger også af vores ekspansionsmuligheder for NaviLogic her i regionen.

Jeg havde inden min ankomst til Singapore planer om at tage til USA efter tre år her i Singapore og tage en Master of International Management (MIM) på Thunderbird. Men nu afhænger det af, om jeg kan få mig løsrevet fra karrieren og livet her i Singapore.

Hvad går din fritid med?

I løbet af ugen får jeg løbetrænet et par gange. En gang imellem tager jeg med vennerne til Malaysia og spiller golf. Jeg bruger meget tid sammen med min kæreste, og vi har planer om holde ferie sammen i Sydney og Danmark i den nærmeste fremtid.

Umiddelbart er det meste af dagen gået, når jeg tager fra arbejde, så det er mest i weekenderne, jeg får brugt fritiden til nogle aktivitieter.

Hvilke websteder har du som bogmærker i din browser?

Her er et udsnit:
NaviLogic SEA
Navision
Singapore IT Federation
Singapore Economic Development Board
Singapore Productivity & Standard Board
Infocomm Development Authority of Singapore
Singapore Exchange
Yahoo.com




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere