IT-branchen forsker i egen stress

For første gang nogensinde bliver der forsket i de arbejdsvilkår, som medarbejdere i IT-branchen har. 825 ansatte og ledere på i alt seks danske IT-virksomheder deltager i forskningsprojektet. Initiativtager og sponsor er IT-brancheforeningen.

Er det begejstring eller belastning, der præger dagligdagen på en IT-arbejdsplads? Hvad er myter, og hvad er virkelighed? Det vil IT-brancheforeningen have klarlagt, og derfor sponsorer den nu et større forskningsprojekt på danske IT-virksomheder.

Tre forskere vil spørge og analysere 825 personer ansat i seks forskellige IT-selskaber gennem det kommende år.

De tre forskere peger på, at IT-branchens arbejdsmiljø adskiller sig meget fra vilkårene i de mere traditionelle brancher.

- IT-branchen er skiftevis blevet eksponeret som en branche præget af stress, og som en branche drevet af lyst, siger forskningschef Vilhelm Borg fra Arbejdsmiljøinstituttet.

Han leder arbejdet sammen med overlæge Bo Netterstrøm fra Arbejdsmedicinsk Klinik på Hillerød Amtssygehus. Desuden deltager forsker Britt Caplen Jensen.

- Formålet med kortlægningen er at be- og afkræfte myterne, så vi får mere dokumentation, når vi i fremtiden taler om arbejdsforholdene i en ny og meget dynamisk branche, forklarer Vilhelm Borg.

Resultater om et år

Først trin er interview med 25 ledere og ansatte i den hastige branche. Det billede, som disse personer tegner, skal danne grundlag for en spørgeskema-undersøgelse blandt 800 IT-ansatte.

Hvad der er de største forhindringer og forudsætninger for et godt IT-arbejdsliv, regner forskerne med at kunne fortælle om i løbet af efteråret 2002. Den færdige forskningsrapport fra projektet har deadline i begyndelsen af år 2003.

Arbejdsmiljøinstituttet støtter stressforskningen i IT-branchen med 800.000 kroner.

Forskningsprojektet foregår i samarbejde med en følgegruppe af fagforeninger, som selvsagt også er interesserede i at kende mere til deres medlemmers ve og vel på jobbet. Det er Prosa, HK Sam-data, Akademikernes Centralorganisation, Finansforbundet og Ingeniørforeningen i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere