Iværksætterkursus betaler sig

Der er masser af dansk venture-kapital til de rigtige projekter. Foreløbig seks virksomheder er blevet født af et iværksætterkursus i trekantsområdet. Kurset skabte sparring mellem iværksættere og med erfarne erhvervsfolk.

Kisterne bugner, men de er godt bevogtet. Og er man ikke så heldig at få et forklæde af en heks som soldaten i H.C. Andersens eventyr Fyrtøjet, så må man have en rigtig god idé for at komme til guldet.

? Der har aldrig været så meget risikovillig kapital, som der er nu, men der har aldrig været så få investeringer, siger Jan Hein Nielsen, direktør i paraplyorganisation Connect Danmark West, der samler en række iværksætterkræfter.

De gode ideer skal frem i lyset, og i den forbindelse har et netop afsluttet iværksætterkursus arrangeret i samarbejde mellem erhvervscentrene i Vejle og Kolding båret frugt.

18 deltagere har brugt ti aftener på kurset, og det har foreløbig ført til skabelsen af seks nye virksomheder.
Kursisterne har fået vejledning af jurister og revisorer krydret med praktiske erfaringer fra etablerede iværksættere. Hvert projekt har haft en erfaren erhvervsperson tilknyttet som mentor, og så har kurset givet mulighed for at præsentere projekterne for potentielle investorer.

Netværk vigtigst

En af deltagerne på kurset, der nu kan kalde sig iværksætter, er Steen Kragh-Pedersen. Han fremhæver især netværket på iværksætterkurset.

? En anden kursist havde en idé inden for mit område. Så gik vi sammen, skrottede den ene idé og lod den anden vokse. Den sparring, vi har fået både med mentor og andre iværksættere, er uvurderlig, siger Steen Kragh-Pedersen, der nu er taget til Østeuropa for at etablere et samarbejde med nogle forskere inden for medicofeltet.

Virksomheden får navnet NaturaVital, og stifterne har nu søgt om forprojektkapital, mens de arbejder på at lægge sidste hånd på den endelige forretningsplan. Steen Kragh-Pedersen regner med, at NaturaVital har brug for 4,5 millioner kroner til det første år.

Jan Hein Nielsen fra Connect Danmark overværede NaturaVitals præsentation, og han spår virksomheden gode chancer for at få den fornødne kapital.

? De har virkelig lavet deres hjemmearbejde, og jeg mener de burde have en meget god mulighed for at opnå finansiering, siger Jan Hein Nielsen.

Han spår også gode chancer for andre af projekterne på iværksætterkurset.

? Vi hører altid om København, Aalborg og Århus, så jeg synes, det var flot at komme til Vejle og se så fine projekter. Det havde jeg ikke forventet, siger han.

Ny branche

Så ligesom en fattig soldat kan blive en rig konge, kan en god idé også blive til en stor virksomhed. Hvis den vel og mærke er gennemarbejdet og bliver præsenteret for de rigtige.

? Jeg hører nogle af investorerne sige: Hey, hvor er de gode projekter? Men nogle af dem slikker også deres sår lige nu, hvilket blandt andet skal ses i lyset af, at venture-branchen er forholdsvis ny i Danmark ? de skal også finde deres ben at stå på. Til gengæld tror jeg så, at det bliver klogere penge, der bliver investeret i fremtiden, siger Jan Hein Nielsen.


Denne artikel er fra Computerworld IT Job




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere