Grid-forskningen får flere muskler

Forskningen i brugen af The Grid - enorme computernetværk, der fungerer som én computer - bliver intensiveret med en sammenlægning af to beslægtede organisationer. Det centrale forum, Global Grid Forum har optaget en anden international gruppe, Peer-to-Peer Working Group, hvorved Intel er kommet ombord.

Etableringen af computernetværk bestående af tusindvis af pc?er og servere, der fungerer som én computer med gigantisk regnekraft, bliver vurderet til at stå centralt i det næste store ryk i brugen af IT.

Netværket bliver kaldt The Grid og giver den enkelte bruger øjeblikkelig adgang til alle data om et emne. Ikke som links, men som fuldstændige data om alt inden for et emne, præsenteret på en brugervenlig måde.

Sådan har folkene bag Global Grid Forum? dannet i 2000 ? udtrykt det. Forummet samler virksomheder og forskere i grid-teknologi.

Store selskaber som IBM, Sun og Compaq forsker intensivt i The Grid. Det er også knyttet til peer-to-peer-teknologien (P2P), hvor to computere er koblet sammen og deler information ? uden at der er en server involveret. Det mest iøjnefaldende eksempel er musikudveklingstjenester som Napster og Kazaa.

Arbejdet med peer-to-peer er hidtil blevet diskuteret i Peer-to-Peer Working Group (P2PWG), men denne gruppe er nu fusioneret med Global Grid Forum, fordi de to områder er tæt forbundne.

Fusionen giver ifølge Global Grid Forum mere muskelkraft og kritisk masse til udbredelsen af grid-forskning, fordi P2PWG medbringer tunge teknologiske firmaer som Intel, Hewlett-Packard, Fujitsu og Hitachi.

Dette vil forøge hastigheden med at bringe grid-forskningen og -brugen ud fra universitetsverdenen og over til erhvervslivet, nærmere betegnet de store koncerner med tusindvis af ansatte og brug for massiv computerkraft.

Relevante links:
Global Grid Forum




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere