Reboot: Skrot talere, snak sammen

Det alenlange powerpoint-cirkus er spild af tid og menneskelige kompetencer. Udnyt i stedet kaffepausens magi. Sådan gør Reboot-konferencen i år. Ambitionen er en bæredygtig agenda for Danmarks digitale udvikling - og måske nye virksomheder.

FAKTA:

Hvad er Open Space

? En mødeform og arbejdsmetode for 10 til 1000 personer.

? Formen bruges i USA og Europa til at løse komplekse problemer hurtigt.

? Deltagerne mødes allerførst i en stor rundkreds og præsenteres for problemstillingen.

? Dagsordenen laves af deltagerne, der tager emner op, de brænder for.

? Deltagerne spredes i mødegrupper, diskuterer og afrunder med konklusioner og referat.

? Alle referaterne analyseres og fører til beslutninger og handlinger.

Open Space principper:

? De, der en måtte deltage, er de rette personer

? Hvad der end sker, så er det det eneste, som kunne være sket

? Det starter, når tiden er inde

? Når det er slut, er det slut

? De to fødders lov gælder: Deltageren skal gå videre til en anden gruppe, hvis han ikke lærer noget.

Opfundet i 1980erne af Harrison Owen

Kilde: www.openspace.dk

Snart mødes programmører, designere og iværksættere til den femte udgave af konferencen Reboot. Men i år skal de ikke regne med bare at kunne læne sig tilbage på tilhørerpladserne og lægge øren til det ene foredrag efter det andet.

Reboot bryder nemlig radikalt med den traditionelle måde at holde konferencer på. Reboot 5.0 har fået titlen "det digitale folks tænketank".

Der kommer kun to talere i løbet en hel dag. Resten af tiden skal deltagere inspirere hinanden ved at tale sammen i grupper. Idéen udspringer af konceptet Open Space - en åben mødeform, som europæiske og amerikanske firmaer og organisationer har brugt siden 80'erne.

Mødeformen er helt oplagt til Reboot-konferencen i år, mener produceren af Reboot, Thomas Madsen-Mygdal.

- Man lærer ikke meget ved bare at lytte passivt til en taler. Og i Danmark er vi tit for generte til at stille mange spørgsmål til taleren. Man får meget mere ud af at møde ti mennesker, man slet ikke vidste fandtes og få nogle rigtig gode faglige diskussioner med dem, siger Thomas Madsen-Mygdal.

- Og tænk, hvis vi fandt ud af, at vi selv er kloge. Vi vil vække folk af den maskinelle dvale. Vi vil bruge det kæmpe potentiale, der findes i alle deltagerne - de digitale frontløbere.

Mening i kaos

Thomas Madsen-Mygdal vurderer, at de danske netfolk i løbet af de foregående syv år har opbygget så megen erfaring og kompetence, at det nu handler mere om at diskutere den end at hælde ny viden på.

- Der er behov for refleksion og perspektivering. Og for at tænke udover de tre til seks måneder, vi hidtil har gjort. Folk har et behov for at se sammenhæng i kaos, mener Thomas Madsen-Mygdal.

Resultatet af den ny måde at afholde Reboot på kunne meget vel blive nye partnerskaber, virksomheder eller andet frugtbart samarbejde, håber arrangørerne.

Relevante links:
Reboots site om årets konference
Open Space Institute Denmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere