Ergonomisk airhockeymus

Leder du efter en ergonomisk mus, som aflaster dine spændte håndled, arme og skuldre, så er NC-Mouse – på trods af en høj pris – en af de bedste mus lige nu.

Ergonomisk airhockeymus

På mange arbejdspladser er Barmouse og Rollermouse-musen, en mus på størrelse med et tastatur og med en rullestang som muse-controller, blevet populære blandt museplagede pc-brugere.

Barmouses svenske opfinder har nu lavet en videreudvikling af musen sammen med danske Testlab, som hedder NC Mouse. NC står for New Concept, og musen er da også et helt nyt koncept.

NC-mouse er lige så enorm stor som Barmouse, men har en touchpad i stedet for en rullestang. På den optiske plade bevæger man en styrebrik, der ligner den styreenhed, man bruger, når man spiller airhockey.

Der pustes dog ikke varm luft ud på den optiske plade som i airhockey. I stedet har NC-Mouse en lysdiode i midten af museområdet.

Den fungerer efter samme princip som en optisk mus, når man fører musebrikken rundt på musepladen, hvor der er en behagelig, stor håndledspude rundt om.

Fordelen ved at have musen lige under tastaturet er, at man slipper for at bevæge hændere langt for at nå pegeredskabet. NC-Mouse tilsluttes en USB-port og behøver ikke yderligere installering. NC-Mouse er beregnet til brug med to hænder, men man kan sagtens bruge den med en hånd.

Prisen er meget høj

Musen blev testet af to personer på redaktionen. Begge blev meget glade for NC Mouse, da man ikke spænder de sædvanlige steder i hånd, arm og skulder, når man bruger den anderledes mus.

Især håndleddet blev aflastet, da man griber fat om musen ovenfra og ikke spænder.

Styringen er rigtig god. Musen reagerede på de mindste bevægelser, og den var meget præcis, når man har vænnet sig til at bruge den, hvilket typisk tager en halv times tid.

Markørfølsomheden er dog ikke høj nok, hvis man bruger to skærme, hvad begge testpersoner gjorde.

Selve pladen, hvor man bevæger musebrikken, er også en smule for lille. Den virker en derfor klaustrofobisk at bevæge sig rundt i, så næste version af NC-Mouse må gerne være større.

NC-Mouse har 12 knap-funktioner og er fra start præindstillet til de mest almindelige funktioner, som kan omstilles til andre funktioner via små switch-knapper under produktet. Som bruger har du mulighed for at benytte funktioner som "kopier" og "sæt ind" eller "Shift og "Ctrl" på de enkelte knapper.

Muligheden for at indstille tasterne individuelt er smart. Det er endvidere muligt at tilslutte en traditionel mus til din computer uden konflikt, så du kan veksle mellem to mus i løbet af arbejdsdagen.

Musen har mange funktionsknapper, så man kan optimere og arrangere sit skærmarbejde. Ud over kopier/sæt ind fandt vi dog ikke behov for de ekstra knapper.

Det er godt tænkt, at man kan venstreklikke med musen ved at trykke ned på pladen. Det skal dog bemærkes, at pladen skal stå på det "letteste" niveau, hvis dette skal benyttes, ellers laver man en unødig belastning i armene.

Alt i alt var NC-Mouse et godt bekendtskab. Finishen er god, og der har ikke været nogen problemer med musen, ud over at touchpaden er nedsænket, og derfor er lidt af en skidtsamler.

Begge testpersoners sarte håndled blev aflastet meget mere end andre ergonomiske produkter, vi tidligere har prøvet. Det ville give topkarakter, hvis det ikke var fordi, at ens krops velvære koster en mindre formue.

Prisen er nemlig hele 2.370 kroner, hvilket er meget for en mus. Og til den pris kunne man godt forvente, at musen var trådløs. Derfor ender karakteren på fem ud af seks.

Karakter: 5/6
Oplyst pris: 2.370 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere