Windows-mobil a la iPod

HTC står bag en lille hvid Windows-mobil, men designet er nok inspireret af andre. Vi ser nærmere på HTC's P3600.

Før Steve Jobs gik på scenen med iPhone, havde mange nok forestillet sig, at den nye iPod-mobil ville komme til at se sådan her ud. Skinnende hvid plast og afrundede hjørner giver HTC P3600 en helt anden udstråling end de fleste andre Windows-mobiler. Hvis det bliver for æbleagtigt fås den da også i sort...

Plasten fortsætter hele vejen rundt, så vi må undvære den metalblanke bagside, der kendetegner iPod-familien. Men ellers er kvalitetsfornemmelsen i orden, og det kompakte format (108 x 58 x 18 mm) ligger fint i både hånd og lomme.

Fronten domineres af den trykfølsomme skærm på 2,8 tommer. Men typisk for HTC er skærm-betjeningen suppleret med et praktisk udvalg af knapper, så mange opgaver kan udføres med en hånd. For eksempel sidder det lille drejehjul på venstrekanten lige ved tommelfingeren.

Man slipper dog ikke for at se på skærmen, mens man betjener det virtuelle skærmtastatur. Men ikonerne er akkurat store nok til, at man kan bruge fingerspidsen - og lade pegepinden forblive parkeret i bunden af apparatet.

3G Mobil

I modsætning til iPhone er P3600 en 3G-mobil - endda med den hurtige HSDPA-teknik. Det lille frontkamera giver mulighed for videosamtaler - hvis altså både du selv og din samtalepartner er inden for 3G-nettets sporadiske dækning. Her er også trådløst netværk, Bluetooth og endda infrarød, så P3600 har absolut forbindelserne i orden.

Kamera-delen er knap så imponerende. Linsen sidder ubeskyttet på bagsiden - og her er hverken blitz, autofokus, zoom eller makro. Så selv om opløsningen er to megapixel, er billedkvaliteten ikke på niveau med det, vi finder i de bedste kamera-mobiler.

Musik-delen er der heller ikke gjort voldsomt meget ud af. Afspilningen klares som vanligt med Windows Media Player, men her er ingen dedikerede afspilnings-knapper, og vi savner en FM-radio. Til gengæld er det en gevinst for både musik og fotos, at hukommelsen let kan udvides med løse miniSD-kort via en diskret sprække i siden.

Batteriet giver dog op efter 7-8 timers musik. Og hvis du bruger 3G, Wlan og Bluetooth i større stil, kan du ikke være sikker på, at telefonen holder sig kørende til fyraften. Ved let blandet brug skal P3600 til opladning omtrent hver anden dag. Det lille USB-stik i bunden klarer både opladning, pc-forbindelse og tilslutning til det medfølgende hovedsæt. I øvrigt medfølger en fiks lille lædertaske med magnetlukning og bælteklips.

Nem betjening

De fleste føler sig hurtigt hjemme i Microsofts lomme-udgave af Windows (Mobile 5), og da apparatet har rigelig regnekraft, glider betjeningen nemt og hurtigt. I tilgift til de sædvanlige lommeudgaver af Word, Excel og Powerpoint medfølger programmer til læsning af PDF-dokumenter og ZIP-filer.

Synkroniseringen med Outlook forløber også helt uproblematisk. Og har du adgang til en Exchange-server, kan du nyde godt af "push" funktionen, så du slipper for at ringe op til din indbakke i tide og utide.

Til e-mail i større stil savner vi dog det geniale udtrækstastatur, som findes i "storebror" TyTN fra samme producent. Så overvej lige om tastaturet ikke kan retfærdiggøre den beskedne forøgelse af pris og tykkelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere