Windows-mobil a la iPod

HTC står bag en lille hvid Windows-mobil, men designet er nok inspireret af andre. Vi ser nærmere på HTC's P3600.

Før Steve Jobs gik på scenen med iPhone, havde mange nok forestillet sig, at den nye iPod-mobil ville komme til at se sådan her ud. Skinnende hvid plast og afrundede hjørner giver HTC P3600 en helt anden udstråling end de fleste andre Windows-mobiler. Hvis det bliver for æbleagtigt fås den da også i sort...

Plasten fortsætter hele vejen rundt, så vi må undvære den metalblanke bagside, der kendetegner iPod-familien. Men ellers er kvalitetsfornemmelsen i orden, og det kompakte format (108 x 58 x 18 mm) ligger fint i både hånd og lomme.

Fronten domineres af den trykfølsomme skærm på 2,8 tommer. Men typisk for HTC er skærm-betjeningen suppleret med et praktisk udvalg af knapper, så mange opgaver kan udføres med en hånd. For eksempel sidder det lille drejehjul på venstrekanten lige ved tommelfingeren.

Man slipper dog ikke for at se på skærmen, mens man betjener det virtuelle skærmtastatur. Men ikonerne er akkurat store nok til, at man kan bruge fingerspidsen - og lade pegepinden forblive parkeret i bunden af apparatet.

3G Mobil
I modsætning til iPhone er P3600 en 3G-mobil - endda med den hurtige HSDPA-teknik. Det lille frontkamera giver mulighed for videosamtaler - hvis altså både du selv og din samtalepartner er inden for 3G-nettets sporadiske dækning. Her er også trådløst netværk, Bluetooth og endda infrarød, så P3600 har absolut forbindelserne i orden.

Kamera-delen er knap så imponerende. Linsen sidder ubeskyttet på bagsiden - og her er hverken blitz, autofokus, zoom eller makro. Så selv om opløsningen er to megapixel, er billedkvaliteten ikke på niveau med det, vi finder i de bedste kamera-mobiler.

Musik-delen er der heller ikke gjort voldsomt meget ud af. Afspilningen klares som vanligt med Windows Media Player, men her er ingen dedikerede afspilnings-knapper, og vi savner en FM-radio. Til gengæld er det en gevinst for både musik og fotos, at hukommelsen let kan udvides med løse miniSD-kort via en diskret sprække i siden.

Batteriet giver dog op efter 7-8 timers musik. Og hvis du bruger 3G, Wlan og Bluetooth i større stil, kan du ikke være sikker på, at telefonen holder sig kørende til fyraften. Ved let blandet brug skal P3600 til opladning omtrent hver anden dag. Det lille USB-stik i bunden klarer både opladning, pc-forbindelse og tilslutning til det medfølgende hovedsæt. I øvrigt medfølger en fiks lille lædertaske med magnetlukning og bælteklips.

Nem betjening
De fleste føler sig hurtigt hjemme i Microsofts lomme-udgave af Windows (Mobile 5), og da apparatet har rigelig regnekraft, glider betjeningen nemt og hurtigt. I tilgift til de sædvanlige lommeudgaver af Word, Excel og Powerpoint medfølger programmer til læsning af PDF-dokumenter og ZIP-filer.

Synkroniseringen med Outlook forløber også helt uproblematisk. Og har du adgang til en Exchange-server, kan du nyde godt af "push" funktionen, så du slipper for at ringe op til din indbakke i tide og utide.

Til e-mail i større stil savner vi dog det geniale udtrækstastatur, som findes i "storebror" TyTN fra samme producent. Så overvej lige om tastaturet ikke kan retfærdiggøre den beskedne forøgelse af pris og tykkelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.