28. april 2017 - 09:14 Der er 7 kommentarer

C++ til programmering af roboter?

For at lave advanceret styrring til robotter, skal man så bruge C++, eller er der et andet kodesprog der er bedre?
michael_stim Ekspert
28. april 2017 - 09:23 #1
Findes masser af sprog du kan bruge deribland C++. Det kommer jo lidt an på hvilke slags robotter det er.
michael_stim Ekspert
28. april 2017 - 09:26 #2
Assembler f ex, hvis du skal ned på low-level.
Slater Ekspert
28. april 2017 - 09:30 #3
Ja, kommer helt an på hardwaren. Hvis det f.eks. er styret af FPGA'er, kan C++ bruges, men et mere logisk valg ville være f.eks. VHDL.
28. april 2017 - 10:36 #4
Ja, jeg er ret nybegynder inden for lige det punkt. Det som jeg er bedre til, er noget som HTML og CSS.

Jeg har fået en ide til en robot som skal kunne udføre et arbejde, og køre ud fra et gps-system. Lidt lige som robotten som kan opmærke sportsanlæg, der er lavet af intelligent marking. Jeg vil nu ikke lave en robot som kan opmærke sportsanlæg, det er mere princippet i det... en robot som kan køre og udføre et arbejde som den. Hvilket kodesprog bruges til at lave noget som det?
snestrup2000 Professor
28. april 2017 - 12:11 #5
hej,

Har du overvejet a "kigge" lidt på ARDUINO'erne ?

(En Arduino er en lille 16 bits microcontroller som skal programmeres i C++ (eller ATMEL Assembler (Atmel laver dem)). De findes i forskellige udgaver . 

Der er MASSSSSSSSSSSSSSER af software skrevet i C++ (og noget i Assembler) til samme arduino.  Også til (mere eller mindre hjemme-konstruerede robotter (DIY (do It yourself)-princippet ).

se evt. lidt på htp://www.arduino.cc hvis du kan engelsk . (Ellers søg på ARDUINO på web'ben.)

Kristian
28. april 2017 - 12:21 #6
Hej snestrup2000
Er der nogen forskel på et Raspberry pi og et Arduino?
snestrup2000 Professor
28. april 2017 - 20:24 #7
HEJ,

JA, det er 2 forskellige arkitekturer .    RASPBERRY (rp) or ARDUINO (ar) laves for det første af 2 forskellige firmaer og selv om ASEMBLER SYNTAKSEN (eks MOV r16,0x05 ) er gennemgående ens er assebler koder, der kommer fra compileren MEGET Forskellig fra hinanden.

(Ved det,  jeg har begge typer (RP og AR) og har prøvet at sammenligne .  )

Mig bekendt (korriger mig hvis jeg har uret) har RP' en ikke en assembler i ryggen som AR'en har. Jeg har ikke arbejdet med RP'en i flere måneder nu, da det med I/O ikke var særlig godt dokumenteret på det tidspunkt (ej heller interrupts) , så jeg lagde RP-projektet på is og koncentrerede mig om AR'en.

Imidlertid stod det hurtigt klart, at AR -  UNO var for lille (for lidt styret I/O) , så jeg anskaffede mig et par AR 2560 MEGA 'er.  Og det er dem jeg primært arbejder med  og heldet er da,  at kode lavet på en UNO  er kompatibel med MEGA'en UNDER NOGEN VÆSENTLIGE BETINGELSER.  Nemlig at du holder dig til EN Serial port (normal USB'en), kun bruger en parallel port og nogen andre interne registre.

Eks: PORT A på AR Mega ===  (= meget identisk til) PORT A AR UNO.

Port L på AR MEGA findes ikke på AR UNO .... !

OSV ..   

Find et datablad på www.ATMEL.COM  eller læs på¨ARDUINO.CC

Kristian
.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Wingmen Solutions fortsætter den stejle vækstkurve trods corona: Hæver overskuddet med 120 procent
Wingmen Solutions fastholder de eksplosive vækstrater trods corona-pandemien. Det viser selskabets nye regnskab, hvor overskuddet er mere end fordoblet. "Det er fantastisk, at vi er kommet igennen et år med corona på den her måde," lyder det fra topchef Kåre Christensen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.