Christian Praktikant
08. november 2018 - 21:38 Der er 10 kommentarer

Kan mobildata angive placering?

Hvis jeg ikke tager helt fejl, kan en netværk-brugers placering findes, hvis han bruger wifi, vha. ip-adressen.
Kan mobildata også afløre brugerens placering?

På forhånd tak! :)
sidwave Ekspert
08. november 2018 - 22:02 #1
det kommer an på hvad apps gør med data.
det vil kræve at en app læser din gps og sender data.
ink Ekspert
09. november 2018 - 03:58 #2
Ja, mobilselskabet ved hvilke sendemaster du har brugt. Det giver en omtrentlig placering.
michael_stim Ekspert
09. november 2018 - 08:53 #3
De bruger det der hedder triangle location. Med andre ord så bruger de 3 sendemaster til at få din placering. Det bliver faktisk ganske så präcist, ikke som GPS men nästen.
acore Ekspert
09. november 2018 - 09:00 #4
...og ellers er der den indbyggede GPS
220661 Ekspert
09. november 2018 - 10:49 #5
I indstillinger på min Samsung er der noget der hedder placering som jeg ikke har aktivt. Om den vil sladre om min nøjagtige position det ved jeg dog ikke. Er ikke så meget inde i Android
michael_stim Ekspert
09. november 2018 - 11:16 #6
#5 Placering er kun til GPS. Politiet kan altid finde dig med mobil data.
220661 Ekspert
09. november 2018 - 12:56 #7
Tak michael_stim for info.
Mikael Ekspert
09. november 2018 - 14:57 #8
Jeg har KUN 4G mobildata (TDC net) her i huset.. Og søger jeg (via almindelig tilgængelig søgning) placeringen af min IP, så havner den 180 km herfra.. ;)
claes57 Ekspert
09. november 2018 - 15:42 #9
placering via ip på mobilnet viser tilbage til udbyders hovedkontor i dk - så det er helt ubrugeligt.
Mikael Ekspert
09. november 2018 - 16:25 #10
#9.. Enig.. Det var også sådan jeg læste spørgsmålet ;)
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Elgiganten har skiftet støvet intranet ud med Facebooks Workplace: "Nu er det okay at svare på direktørens besked med en GIF af Leonardo DiCaprio fra filmen Wolf of Wall Street"
De 2.300 medarbejdere i Elgiganten blev i 2016 præsenteret for et nyt moderne intranet. Ind kom Facebooks erhvervsrettede kommunikationsplatform Workplace, som selskabet efter et par år nu gør status på. Læs her om elektronikkædens erfaringer og oplevelser med platformen.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Hvad gør du? Printsikkerhed er en trussel for din virksomhed!
Du tænker nok: Er printere virkelig så stort en sikkerhedstrussel? På mange måder ja, for i en tid med konstante angreb, er en printer et nemt og ofte overset mål. Blandt andet viser undersøgelsen i dette whitepaper, at der er 68% større sandsynlighed for at printere er kilden til en ekstern trussel eller brist, end der var i 2016, og hele 118% større sandsynlighed for sker internt. Med dette in mente er det overraskende, at kun 30% af de adspurgte it-professionelle anerkender at printere udgør en sikkerhedsrisiko. Læs dette whitepaper og bliv klar over hvad det er du skal være opmærksom på.