dkmst Novice
15. juli 2019 - 09:59 Der er 2 kommentarer og
1 løsning

EXCEL: tælle sammen baseret på celle farve

Hej

Jeg sider og prøver at lave et belastnings skema til nogle frivillige hjælper, hvor man for hverdag har brug for at kunne se hvor mange timer den enkelte frivillige har.

Måden man bruger arket er at man skriver en opgave og planlægger timerne vertikal ud for den enkelte opgave, der efter tildeler man en frivillig via nogle typografier der repræsentere de enkelte frivillige, ca 10 stk.

Eks. B4 = ordne have, E4 (mandag) 6,5 timer, F4 (tirsdag) 5 timer
B5 = Ordne fælles område, E5 (mandag) 2,5 timer, F5 (tirsdag) 8 timer

kan man lave en script der scanner eks. mandagen for timer i cellen med farven blå i en celle og i en anden celle timer fra celler der er røde?

Det er forresten i en excel ark
store-morten Ekspert
15. juli 2019 - 10:28 #1
Du mener vel 'adderer' ikke tælle ;-)

prøv i et Modul:
Function SumColor(Cel, ran As range) As Double
Application.Volatile
    colo = Cel.Interior.ColorIndex
    colsum = 0
    For Each c In ran.Cells
        If c.Interior.ColorIndex = colo Then
            colsum = colsum + c.Value
        End If
    Next c
SumColor = colsum
End Function

Formel: =sumcolor(A1;B1:B70).
Den sammenlægger værdierne af alle de celler i området B1:B70, der har samme farve som A1.

Application.Volatile. Denne funktion betyder at formler med funktionen, automatisk genberegnes, når andre celler i arket genberegnes. Uden denne linje skal man selv genberegne den celle, hvor formlen står.  Uanset Application.Volatile sker der ingen genberegning, hvis der ikke ændres andet end format i regnearket, idet formatændringer i sig selv ikke udløser en genberegning. Her jeg derfor en formel, der fx lægger alle gule tal i området A1:A10 sammen, sker der ingen genberegning hvis jeg ændret et tal til at være gult, eller giver et gult tal en anden farve. I så fald kan man "tvinge" en genberegning gennem ved at trykke F9.
dkmst Novice
15. juli 2019 - 11:42 #2
Mange tak for hjælpen Morten det var den mest simple måde at få det til at fungere på...

Rigtig god sommer til dig :-)
store-morten Ekspert
15. juli 2019 - 12:18 #3
Velbekomme og tak i lige måde
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Top-CIO Mads Madsbjerg lander topjob i Novo Nordisk efter fyring fra FLSmidth for et år siden
Mads Madsbjerg Hansen lander topstilling i Novo Nordisk, efter han i fjor blev fyret som CIO i cementgiganten FLSmidth.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.