Rookiedad Praktikant
22. maj 2020 - 10:16 Der er 3 kommentarer

God løsning på Netværk i helehuset med WAOO fiberboks

Hej

Jeg har den problemstilling at jeg ønsker at få både WIFI og Kabeladgang i min kælder, så der kan games via kabel tilslutning og bruges WIFI dernede.
VI har en fiberboks ICOTERA 6851-01 hængende i stuen i den ene ende af huset.

Men min meget begrænset viden inde for dette felt forestiller jeg mig at jeg skal anskaffe mig en langt kabel (ca 20 meget) der trækkes fra fiberboksen til en router i kælderen som skal give wifi og kabeltilslutninger.

Spørgsmål:
Er denne løsning korrekt?
Hvilken router skal man vælge?
Er en router udover fiberboksen nok?
Betyder det noget hvordan kablet trækkes? Udendørs vs indendørs?
wjens Professor
22. maj 2020 - 13:59 #1
Det vil være en fin løsning. Køb et kabel type cat6 og træk ned til en router i kælderen.
Routeren skal sættes til at være "access point" (DHCP skal slås fra), så du ikke får et separat lokalt netværk. Hvis kælderen ikke er enorm, burde en være rigeligt.

Skal du bruge mange kabeltilslutninger i kælderen, for så får du brug for en lokal switch, der forbindes fiberbox > switch > wi-fi-router?
wjens Professor
22. maj 2020 - 14:32 #2
Indendørs eller udendørs kabel er ligegyldigt for trafikken, men kabler til udendørs er dyere.
BacceDK Juniormester
22. maj 2020 - 17:29 #3
Du kan også bare føre kabel fra fibia router til kælder. Der sætter du så en switch så du kan kable fra den og så sætter et access point som denne op
https://www.avxperten.dk/ubiquiti-access-point/ubiquiti-unifi-lite-1-stk.asp?gclid=CjwKCAjw8J32BRBCEiwApQEKgVPQJgK7RDsGRN-_aOIRcdnGcMerfCASAEl1rrje2JfJ-5aUHgOKMRoCp9sQAvD_BwE så slipper du for bøvlet med flere routere, og måske også spare en lille skilling, selvfølgelig alt efter hvad routeren skulle koste.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.