Rookiedad Praktikant
22. maj 2020 - 10:16 Der er 3 kommentarer

God løsning på Netværk i helehuset med WAOO fiberboks

Hej

Jeg har den problemstilling at jeg ønsker at få både WIFI og Kabeladgang i min kælder, så der kan games via kabel tilslutning og bruges WIFI dernede.
VI har en fiberboks ICOTERA 6851-01 hængende i stuen i den ene ende af huset.

Men min meget begrænset viden inde for dette felt forestiller jeg mig at jeg skal anskaffe mig en langt kabel (ca 20 meget) der trækkes fra fiberboksen til en router i kælderen som skal give wifi og kabeltilslutninger.

Spørgsmål:
Er denne løsning korrekt?
Hvilken router skal man vælge?
Er en router udover fiberboksen nok?
Betyder det noget hvordan kablet trækkes? Udendørs vs indendørs?
wjens Professor
22. maj 2020 - 13:59 #1
Det vil være en fin løsning. Køb et kabel type cat6 og træk ned til en router i kælderen.
Routeren skal sættes til at være "access point" (DHCP skal slås fra), så du ikke får et separat lokalt netværk. Hvis kælderen ikke er enorm, burde en være rigeligt.

Skal du bruge mange kabeltilslutninger i kælderen, for så får du brug for en lokal switch, der forbindes fiberbox > switch > wi-fi-router?
wjens Professor
22. maj 2020 - 14:32 #2
Indendørs eller udendørs kabel er ligegyldigt for trafikken, men kabler til udendørs er dyere.
BacceDK Juniormester
22. maj 2020 - 17:29 #3
Du kan også bare føre kabel fra fibia router til kælder. Der sætter du så en switch så du kan kable fra den og så sætter et access point som denne op
https://www.avxperten.dk/ubiquiti-access-point/ubiquiti-unifi-lite-1-stk.asp?gclid=CjwKCAjw8J32BRBCEiwApQEKgVPQJgK7RDsGRN-_aOIRcdnGcMerfCASAEl1rrje2JfJ-5aUHgOKMRoCp9sQAvD_BwE så slipper du for bøvlet med flere routere, og måske også spare en lille skilling, selvfølgelig alt efter hvad routeren skulle koste.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Staten blev advaret om store negative konsekvenser ved Netcompanys corona-app
Den corona-app, som Netcompany i øjeblikket udvikler for staten, baserede sig i første omgang på en dataindsamlingsmodel, der kunne få meget store negative konsekvenser for borgerne, lød advarslen fra en privacy-konsulent som styrelsen havde hyret.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.