Super Juniormester
09. oktober 2020 - 08:46 Der er 3 kommentarer

Excel - Macro Range istedet for en række af Chekbox numre?

Hej Jeg har i mit excel ark flere Macroèr til at styre en kollonne af CheckBoxe (ca. 250 rækker der er indelt i forskellige grupper) Nogle af Macroerne er temmelig lange  pga. de mange CheckBoxe og rækker i arket og når jeg skal ændre dem tager det lang tid. F.eks. hvis jeg f.eks insætter en ny række i mit excel ark. midt i gruppen.
Se venligst herunder. Dette den mest simple Macro med færest Checkboxe.  Således er mine Macro er sat op. Når jeg checker Checkbox1 bliver CheckBox2 og CheckBox3 automatisk checked også. I nogle tilfælde har jeg ca. 25 Checkboxes der bliver checket når jeg checkker den øvereste checkbox. Min ide er at istedet at skrive CheckBox 2. Value = True, CheckBox3. value = True etc. etc. etc. tænkte jeg om jeg istedet kunne navngive overskriften som relaterer sig til CheckBox1 og så lave et "range" og skrive det i Macroen? Kan det lade sig gøre og i såfald hvordan?

Jeg vil gerne kunne indsætte en række efter CheckBox 2 (I den række hvor den er placeret) uden at det ødelægger macroen og at der efter indsættelsen af macroen nu er 3 CheckBoxe der skal indgå Macroen.

Private Sub CheckBox1_Click()
If CheckBox1.Value = True Then
CheckBox2.Value = True
CheckBox3.Value = True
Else
CheckBox2.Value = False
CheckBox3.Value = False
End If
End Sub
thomas_bk Guru
09. oktober 2020 - 09:12 #1
Blot en tanke om et alternativ.

Hvis dine bokse er af den type der kan linkes til en celle. Så vil der jo i de relaterede celler kunne laves formler som løbende tilpasser sig det som du har makroerne til at udføre. På den måde er det måske også nemmere at vedligeholde.
Super Juniormester
09. oktober 2020 - 11:00 #2
Jeg er ikke så super dygtig til dette. Hvordan gør jeg det? Jeg tænker at tilføjer jeg en række i excel, vil den mangle i Macroen. Som herunder. Hvis jeg checkker Box4, bliver Box 5 til og med Box 13 også checkket. (Jeg checkker hele gruppen). Problemet er dog at når jeg tilføjer en række i excelarket midt i gruppen, fungere min gruppe ikke længere. Der mangler en checkbox for den tilføjede række.

Private Sub CheckBox4_Click()
If CheckBox4.Value = True Then
CheckBox5.Value = True
CheckBox6.Value = True
CheckBox7.Value = True
CheckBox8.Value = True
CheckBox9.Value = True
CheckBox10.Value = True
CheckBox11.Value = True
CheckBox12.Value = True
CheckBox13.Value = True
thomas_bk Guru
09. oktober 2020 - 11:06 #3
Jeg trækker mit alternative forslag. jeg testede lige, man kan IKKE lave formler i felter der er linket til bokse uden at der giver problemer.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenesterSeneste spørgsmål Seneste aktivitet
I dag 00:58 Tæl dato i Excel Af ltp i Excel
I dag 00:31 msata størrelse Af cocococo i PC
I går 19:55 SQL database Af John i Visual Basic
I går 19:03 Finde e-mail adresser i sin G-Mail Af Ikke-ekspert i E-mail programmer
I går 18:06 Nedtælling Af prinsib i Excel


Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.