Thomas Schelde Praktikant
14. oktober 2020 - 09:57 Der er 2 kommentarer

VLOOKUP, HLOOKUP eller noget helt tredje

Jeg har et regneark, hvor jeg gerne vil referere til både en anden kolonne og række. VLOOKUP og HLOOKUP synes jeg, at jeg har helt styr på, men de kan ikke løse mit problem alene. I feltet A1 vil jeg gerne, hvis der i C2 står 800, så skal den returnere teksten fra G4 "tomater". Forskellen vil altid være det samme, altså +4 i kolonner og +2 i rækker. How to do???
ebea Ekspert
14. oktober 2020 - 11:21 #1
En mulighed er at bruge, forskydning:
=HVIS(C3=800;FORSKYDNING(A1;3;6);"")
LarsHR Praktikant
17. oktober 2020 - 22:21 #2
Du kan kombinere forslaget med FORSKYDNING med det nye XOPSLAG:
Her har jeg udvidet din "frugtbutik" med pærer (kode 850) og æbler (kode 900).  Kopier det ind i et nyt ark:

=XOPSLAG(C2;C2;FORSKYDNING(A1;3;6);"FEJL";FALSK)                       
=XOPSLAG(C3;C3;FORSKYDNING(A2;3;6);"FEJL";FALSK)        800               
=XOPSLAG(C4;C4;FORSKYDNING(A3;3;6);"FEJL";FALSK)        850               
        900                tomater
                        pære
                        æble
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Udviklings- og Forenklingsstyrelsen lancerer for første gang robot baseret på kunstig intelligens: Skal skære op mod 400 timers tastearbejde væk
En ny RPA-robot skal effektivisere sagsbehandlingen hos Motorstyrelsen med op mod 400 timer mindre tastearbejde årligt. Robotten er udviklet i Udviklings- og Forenklingsstyrelsens store kunstig intelligens- og RPA-afdeling, der nu vil sætte endnu mere turbo på kunstig intelligens i RPA-løsninger.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.