pjatmail Juniormester
26. december 2020 - 20:43 Der er 6 kommentarer og
1 løsning

Hjemme netværk

Jeg har trukket netværkskabel fra min fiberboks til et bryggers. Her havde jeg tænkt at opsætte en switch. Fra bryggerset har jeg trukket netværkskabel ud til 2 steder hvor jeg havde tænkt at opsætte accespoints.
Hvis dette lyder nogenlunde rigtigt hvilken switch og hvilke accespoints kan I anbefale. Switchen sidder skjult så det er kun de 2 Access point jeg er interesseret i skal være så neutrale som muligt. De skal sidde i loftet.
Jeg håber I har nogle gode råd :o)
claes57 Ekspert
27. december 2020 - 10:12 #1
Jeg ville nok bare google ‘mest wifi' og kikke billeder efter et fladt, hvidt sæt.
wjens Professor
27. december 2020 - 11:13 #2
Jeg har en diskret Ubiquiti UniFi UAP-AC-PRO midt på et hvidt gipsloft.

Den ligner en røgalarm og fungerer fint. Den kan strømforsynes via POE, så du kan sætte adapteren ved switchen og kun skal have netværkskablet frem til dimsen. Mit kabel er helt skjult (trukket oven på gipsen).
pjatmail Juniormester
27. december 2020 - 18:42 #3
Jeg googler lidt. Er det nok med et kabel til hver Access point?
wjens Professor
27. december 2020 - 19:29 #4
Ja, hver AP skal forbindes med et netværkskabel direkte fra switchen,

Hvis du ikke køber en AP med POE (power over ethernet) skal du også have 220V og AP'ens strømforsyning ud til hver AP. Det er svært at lave pænt (og lovligt) midt på et loft. Brug nye cat6 kabler, hvis du vælger POE.
pjatmail Juniormester
27. december 2020 - 20:23 #5
Jamen så burde jeg have lavet det så det virker. Jeg læste bare et eller andet sted at der skulle to kabler til hver og det havde jeg nemlig ikke trukket 😊
pjatmail Juniormester
06. januar 2021 - 18:17 #6
Jeg er lidt i tvivl om jeg har trukket nok kabler til det jeg skal bruge. Dvs.spørgsmålet er mest rettet imod fiberboksen og vejen ud til min switch.
Dette har jeg gjort:
1.  1 kabel er trukket fra fibias boks til bryggers/switchen til fordeling af internet
2.  Kabler fra switchen til de steder hvor der skal være internet.
3.  1 kabel er trukket fra fibias boks til bryggers som extra kabel - (pt.uden funktion)

Spørgsmål/Dette ønsker jeg:
På et senere tidspunkt skal jeg måske have tv via fiberboksen. Kræver dette sit eget kabel fra fiberboksen og til bryggers hvor det skal deles ud til værelserne. Eller kan de samme netværkskabler jeg trak til internettet samtidigt bruges til tv signalerne?
Hvis "ja" betyder det vel at det ekstra kabel jeg trak (punkt 3.) stadigvæk er frit til at hvad jeg har lyst til!
wjens Professor
07. januar 2021 - 10:01 #7
Fibias TV er via internettet og netværkskabler (som du har trukket). De har både med TV-boks og streaming. TV-boksen er kun til et TV, streaming kan ses på PC/tablet+. Vær sikker på at få en løsning, der virker til flere TV.

https://fibia.dk/privat/streamingtjenester/
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Bankdata efter hård kritik af it-sikkerheden fra Finanstilsynet: Vi kan godt genkende kritikken
Interview: Bankdata kan godt nikke genkendende til den række af kritik-punkter, som Finanstilsynet retter mod selskabets it-sikkerhed. Men der er en god forklaring, mener compliance-direktør Lene Weldum.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.