Ibskip Praktikant
03. februar 2021 - 18:45 Der er 10 kommentarer

Lav download

Har en fiberboks fra enig nu Stofa. Har fornylig opgraderet til 200/200 Mbit forbindelse. Det underlige er at når jeg kører hastigheds test fra Stofa siger download kun 75 mens upload er over 200. Kører jeg derimod test fra oakla er begge over 200. På wifi er forbindelsen acceptabel når jeg måler den på iPad 7 generation. Nogen der kan hjælpe ?
ink Ekspert
03. februar 2021 - 19:20 #1
Hvordan måler du? Er det med samme PC og kabelforbindelse du måler henholdsvis 75 og 200 Mbps? Kan du se hvilken server der måles til?
claes57 Ekspert
03. februar 2021 - 19:38 #2
Windows pc'er er altid langsommere end alle andre typer enheder - der er så meget kontrol lokalt i windows, der dræber download. Ofte er 50% i forhold til ipad og telefoner fint.
Ibskip Praktikant
03. februar 2021 - 19:55 #3
Til ink
Ja jeg bruger min bærbare pc og kablet Ethernet til Icotera fiberboks. Server på,oakla er waao Skanderborg og på Stofa er det enig Kolding
ink Ekspert
03. februar 2021 - 20:11 #4
Har lige testet hastighed med min gamle iMac på de to servere.
Med henholdsvis en App: Speedtest og med Chrome browser har jeg målt samme hastighed, nemlig 336 download og 68 upload. Jeg har en 300/50 forbindelse (coax-forbindelse) hos YouSee og bor i Nordsjælland.

Har du målt på samme tid, da der kan være forskellig belastning på serveren hen over dagen.
nopsen Ekspert
03. februar 2021 - 20:19 #5
ignorer det claes57 skriver, det er noget vås!
ink Ekspert
03. februar 2021 - 20:19 #6
Med min iPad Pro opnår jeg med 5 GHz wifi en hastighed på 325 download og 68 Upload. Altså i praksis det samme, og fra begge de 2 servere i Kolding og Skanderborg. Målt med appen Speedtest.
supportsiden Seniormester
03. februar 2021 - 21:15 #7
Når du måler, skal det gøres over Ethernet
Du skal være koblet direkte på routeren hvis det er muligt
Der må ikke være andre enheder tilsluttet - deaktiver WiFi og antivirus
Start op i Safe-mode med netværk og kør speedtest derfra
Kort sagt : Der må ikke være noget andet der forbruger båndbredde
kurt54 Ekspert
03. februar 2021 - 21:32 #8
jeg måler oftest over wifi - hvis jeg ville reklamere ville jeg nok også bruge ethernet - men så længe jeg over wifi kan måle mere end jeg betaler for er det nok for mig. Har man kun 100/100 ethernet  men hurtigere forbindelse og wifi så skal der da måles der.
kurt54 Ekspert
03. februar 2021 - 21:36 #9
#2 Jeg måler højere hastighed på min nye windows10 end på android10 og iphones - men der er hos mig nyeste hardware der vinder downloadstest.
ink Ekspert
03. februar 2021 - 21:40 #10
Jeg mener med ovenstående at have sandsynliggjort, at der ikke er forskel på målinger foretaget på de to servere, ligesom måling med app eller i en browser heller ikke giver en forskel.

Spørgeren måler den korrekte hastighed på den ene server, men ikke på den anden, og det er så udfordringen. Kan vel kun forklares med målinger på forskelligt tidspunkt eller, at routeren er belastet fra andre enheder (streaming, spil eller andet).
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Computerworld
Endnu en tragisk ulykke med førerløs Tesla: Musk har store forventninger til ny software
En tragisk dødsulykke i USA i weekenden har sat forøget fokus på Teslas eksisterende semiautomatiske system og det kommende fuldautomatiske, der skal gøre bilerne helt selvkørende.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.