Avatar billede frem-ad Forsker
05. april 2021 - 19:01 Der er 7 kommentarer

Printer - blækpatron tørre

Hej
Det er sjældent jeg bruger min All in onn HP printer til og udskrive-kopier, men jeg kan heller ikke helt undvære den. Men ved det er så sjældent den skal udskrive så tørre hoved ind en gang imellem lykkes det og rense den men ofte kræver det en ny patron, og nu vil den sorte ikke mere. Så jeg kigger efter en anden maskine. Jeg har  set Epson de har hvor man fylder blæk på, men det er vel samme problem at udskrift hovedet tørre ud eller hvad?
Så er det bedst og købe den billigst og så holder den lidt tid, eller hvad skal jeg gøre når det er sjældent den bliver brugt.
Avatar billede ole_madsen Ekspert
05. april 2021 - 19:24 #1
Du skal finde en laserprinter, hvis du vil undgå udtørring af blækpatron
Avatar billede claes57 Ekspert
05. april 2021 - 19:34 #2
de fleste blækprintere har en test-funktion, hvor de udskriver en enkelt side - læg det i din kalender, at du udskriver en side fx hver mandag morgen. Det er langt billigere end at skifte blæk i utide.
Avatar billede 220661 Ekspert
05. april 2021 - 20:03 #3
Kan din printer gå i "dvale" når du ikke bruger den?
Eller slukker du den helt ned?
Har hørt nogle beskrive at visse printer modeller har en automatisk vedligeholdsfunktion der sørger for at printeren er klar.
Det kræver blot men ikke slukker helt ned for den så den fra dvale tilstanden kan starte op og rense og vedligeholde printeren.
Kender ikke selv til funktion. Jeg har en HP multifunktion laser printer.
Avatar billede frem-ad Forsker
06. april 2021 - 07:15 #4
ole_madsen: Jeg har selv tænkt på det men jeg synes en Farve laser er dyr og jeg skal stadig have en scanner.

220661 Det er en HP photosmart 5525 og den går i dvale, men det har jeg ikke oplevet, så om der er andre typer der gør det for det ville være smart.

Claes57 jeg har prøvet men det kniber med jeg får det gjort for mine arbejdstider gør at det ikke kan være fast morgen eller aften og så glemmer jeg det, men du har ret men det 220661 siger vil være smart, men jeg ved ikke hvilke der har funktionen, for jeg er jo ikke den eneste der har problemet, for man udskriver generelt mindre og mindre.
Avatar billede ole_madsen Ekspert
06. april 2021 - 17:22 #5
En farvelaser med scanner koster godt nok 2500,- (Det kan ske andre mærker kan findes billigere): https://www.inkpro.dk/produkter/16731-printer-laser-color/160963-brother-dcp-l3550cdw-a4-farve-laserprinter-graa-ae-dcpl3550cdw1

Prisen pr. farveside kan man også regne på - som regel er en laserprinter billigere end en blækprinter, så længe vi snakker "lavpris". Kommer man op i high-end blækprintere med store blæktanke, er det disse der er billigst.
Jeg har dog ikke regnet på den specifikke printer... - det er nogle år siden jeg gjorde mig i det.
Det der typisk skræmmer ved laserprinteren er den høje pris for en ny toner. Men denne pris skal vejes op imod at der som regel er mange gange flere "sider" i en lasertoner, end i en blækpatron, så i den sidste ende er blækpatronen dyrere.

Men så er der kvaliteten - et foto udskrevet på en laserprinter fremstår typisk "skrapt", og irriterende for øjnene. Her er blækprinteren stadig bedst. Det er også værd at have med i overvejelserne.
Avatar billede 220661 Ekspert
06. april 2021 - 17:30 #6
#5 Man kan få dem billigere end 2500kr https://www.google.com/search?q=laser+multifunktionsprinter&sxsrf=ALeKk00fp4kwUK-ip4p6p8pHFYkYaM8Scg:1617722869471&source=lnms&tbm=shop&sa=X&ved=2ahUKEwi54uqn9-nvAhWk-yoKHckqDzsQ_AUoA3oECAEQBQ&biw=1920&bih=889 men man skal så kigge på hvad tonerne koster til printeren. I nogle tilfælde kan det godt betale sig at betale lidt mere for printeren og få billigere forbrugs stoffer til den.
Avatar billede 220661 Ekspert
06. april 2021 - 17:32 #7
Jeg gik over til laser for 6 år siden. Har ikke haft problemer med den. Mener prisen for min HP var 1800kr for selve printeren dengang.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.