Avatar billede janej Novice
17. august 2012 - 09:29 Der er 3 kommentarer og
1 løsning

Sammentælling af antal forekomster (bogstaver) i en linie

Jeg har en linie hvor der i de forskellige kolonner bliver noteret forskellige bogstaver. f.eks. B3=FF C3=FF D3=FF O3=F P3=F V3=S AF3=BS

Jeg skal bruge en formel som tæller hvor mange gange der står FF i linie 3 dvs. i ovenstående eksempel skal den komme med et resultat der hedder 3 og i en anden formel og i en anden celle tælle hvor mange gange der står BS altså 1 gang.

Hvis det er muligt så skal den også kunne tælle halve registreringer - ja det lyder mærkeligt, men hvis det kan lade sig gøre så hvis jeg skriver ½FF eller FF0,5 så skal den kunne tælle en halv enhed. F.eks i ovenstående eksempel hvis D3=½FF så er resultatet af formlen 2,5 

Jeg anvender Excel 2007.
17. august 2012 - 10:19 #1
Optllingen af antal FF'er:
=TÆL.HVIS(B3:x3;"FF")
og BS'er
=TÆL.HVIS(B3:x3;"BS")

Det sidste må du præcisere lidt mere.
Du kan efter samme princip som ovenfor optælle antallet af "½FF". MEN jeg synes du må være lidt mere konsekvent med indtastningen, hvis der skal kunne laves beregninger på det.
Avatar billede janej Novice
17. august 2012 - 11:20 #2
Hej Erik,

Tak det virker.

Vedr. de "halve registreringer" så er selve regnearket en fraværsstatistik og FF står for en feriefridag, men man kan godt holde 2 halve feriefridag som altså kun skal tælle for én samlet dag (2*0,5=1dag) i sammentællingen. Så hvis nu person A holder en halv feriefridag den 17. august og igen en halv feriefridag den 20. august så vil jeg noterer det som en halv dag i to forskellige celler, da hver dato har sin egen kolonne. Det ville så være helt optimalt, hvis der i samme celle som tæller de hele også kan tælle halve, men jeg kan godt læse at du ikke er helt tilfreds med mit ønske :o)
Avatar billede janej Novice
17. august 2012 - 11:42 #3
Hej Erik,

Jeg har valgt at lave en formel der hedder:
=TÆL.HVIS(B3:AF3;"FF")+TÆL.HVIS(B3:AF3;"½FF")/2 

derved kommer jeg frem til det rigtige resultat.

Sender du svar så får du pointene
17. august 2012 - 13:18 #4
Prøv med denne:

=TÆL.HVIS(B3:x3;"FF")+TÆL.HVIS(B3:x3;"½FF")/2
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester