Mogens Nørgaard

It-debattør

E-Mail

mogensxy@gmail.com

Twitter

@mnorgaard

Linkedin

Se Mogens's LinkedIn profil

237 artikler på Computerworld

Mogens Nørgaard

Nørgaard: For dem, der ser frem til 2023 med frygt, angst og bæven, bringer jeg her lidt trøst i to runder

Klumme: Uanset hvad der sker, så går livet videre, og det nye år skal nok blive spændende og sjovt, og vi vil alle for det meste få det bedre og bedre. Er du alligevel fyldt med frygt og bæven for hvad det nye må bringe, så må du kvit og frit anvende min AHAF-huskelivsstilsleveregel. Alkohol indgår.

30. december 2022 kl. 14.51 | læs »

Nørgaard: Kan det tænkes, at vor nye folkesygdom stress skyldes den måde, som vi tvinges til at arbejde (sammen) på nu om dage?

Klumme: Kunne det tænkes, at stress-epidemien skyldes, at vi tvinges til at storrum med to store skærme foran os, så ro efterhånden kun kan findes på toilettet, og her kun i et kort tidsrum, da alle jo har set, at man gik derind. Uret tikker. "Hvis jeg virkelig skal have noget lavet, så arbejder jeg hjemme", siger galejslaverne så.

23. december 2022 kl. 14.00 | læs »

Nørgaard: DJØF-guderne har deres helt egen form for humor: Vi fik ikke et it-ministerium, men istedet en DJØF-minister, som aldrig har interesseret sig for it

Klumme: Vi ønskede os jo en it-minister i spidsen for et ministerium, hvor it, cyber og digitalisering endelig kunne samles et sted befolket med fagfolk, hvor man havde forstand på det. Men den skønne cocktail af politiker-DJØF'ere, tre partier og skrive-DJØF'ere uden forstand på it kan ALTID overraske.

16. december 2022 kl. 13.28 | læs »

Nørgaard: Det er nu, du kan bidrage til nationens frelse! (samt historien om Mother of all Parties og dengang, jeg blev medlem af Steve Jobs-klubben)

Klumme: Hvad skal med i en deklaration om cybersikkerhed? Hvad skal vi gøre? Hvordan skal vi tænke på problemet? Hvem er gode at kopiere? Hvordan kan vi reelt få noget som helst til at fungere på tværs af ministerier og styrelser, private og halvoffentlige aktører.

9. december 2022 kl. 14.00 | læs »

Nørgaard: Vi skal have en Kamikaze-regering og årets ord skal være "inddrivelsesparat" - kom nu

Klumme: Skal vi undgå en slem omgang PAL (Pain-Assisted Learning) på cybersikkerhedsområdet, har Danmark brug for en kamikaze-regering, der gør det rigtige i fire år og så nedlægger partiet og giver alle ministre og embedsmænd nye jobs i Albertslum, så de ikke kan retsforfølges.

2. december 2022 kl. 13.00 | læs »

Nørgaard: Lad os nu få et nyt og stærkt ministerium for IT, Digitalisering og Cybersikkerhed

Klumme: Jeg tror, at ALLE efterhånden kan se, at vi bør have et it-ministerium på dette tidspunkt i menneskets udviklingshistorie. Men vil det ske? Jeg modtager gerne mails med jeres bud på, hvor sandsynligt det er - angiv det venligst som et tal mellem 0 og 1, såsom 0,42.

25. november 2022 kl. 14.30 | læs »

Nørgaard: Denne klumme bliver træls læsning for jer. Men der ER ingen vej udenom. Undskyld

Klumme: Som en ven sagde til mig, så mangler vi åbenbart en "Cyber/11"-hændelse, hvor folk dør på operationsbordet eller ikke kan se fodbold fra en diktaturstat, før cybersikkerhed (måske) kan begynde at blive taget alvorligt herhjemme.

18. november 2022 kl. 13.39 | læs »

Nørgaard: Jeg vil lave en anti-cloud-biks ved navn Dansk Flytningehjælp

Klumme: Jeg har fået den bedste forretningside nogensinde og opfordrer rige mennesker til at spytte lidt gysser i foretagendet. Jeg har bare brug for tre gode kodere og en ærlig sælger (haha). Jeg selv bliver deltidsdirektør. Med mindre I har en bedre idé.

11. november 2022 kl. 13.40 | læs »

Nørgaard: Jeg tog (måske) fejl, da jeg sagde, at clouden og data i himlen er det bedste ever

Klumme: I dag er cloud det, som man vælger, hvis man ikke vil fyres. Helst Azure. For hvem vil ikke gerne have deres data i himlen? Hvem vil ikke gerne have perfekt alting? Og ja, så må man leve med lidt forhøjede omkostninger. Men måske er det hele for godt til at være sandt.

28. oktober 2022 kl. 12.59 | læs »

Nørgaard: Der er nyt om min gæld til det offentlige - hvad er der egentligt foregået i Netcompanys PRMS-projekt?

Klumme: Jeg vil rigtigt gerne i dialog med en eller flere af de mange Netcompany-folk, der har været med til at udvikle PRMS-systemet. Jeg er parat til at drikke dem fulde i godt øl. Og de må gerne skyde skylden på offentligt ansatte eller klimaet. Bare jeg finder ud af, hvad der egentlig er foregået i det projekt.

14. oktober 2022 kl. 13.16 | læs »