Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Nørgaard: Jeg vil lave en anti-cloud-biks ved navn Dansk Flytningehjælp

Klumme: Jeg har fået den bedste forretningside nogensinde og opfordrer rige mennesker til at spytte lidt gysser i foretagendet. Jeg har bare brug for tre gode kodere og en ærlig sælger (haha). Jeg selv bliver deltidsdirektør. Med mindre I har en bedre idé.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for forfatterens synspunkter.

Før vi tager fat i cloud'en igen længere nede, og i øvrigt lige starter en biks sammen, synes jeg vi skal runde dén der med it-projekter, der går sydpå, igen, da jeg forleden kom til at tænke på ét af mine få ikoner på området:

SKULLE man have lyst til, sådan helt generelt, at interessere sig for, hvad der kan gå galt i it-projekter, specielt de offentlige af slagsen, kan man med fordel ty til min favorit-it-havari-professor, nemlig Søren Lauesen fra ITU, og hans identifikation af 37 mulige årsager til, at store projekter går galt.

Søren har i sandhed ikke opfundet diplomatiet, hvilket til tider får Admiralen På Pinafore-typerne til (diskret) at lægge afstand til hans forskning.

Til gengæld er han skarp, grundig og ingeniør-agtig ærlig. Se for jer selv: Damages in large IT projects (itu.dk)

Skulle det lykkes den gode Poul-Henning KampTilStregen at komme igennem med sin idé om en it-havarikommission, ville jeg ønske, at man tog Søren Lauesen med i den. Så kunne der komme noget brugbart ud af det.

Måske skal der tilføjes en 38. mulig årsag til fejlslagning, nemlig når man pinedød SKAL i cloud’en? Når ”cloud” af fantastiske årsager er havnet i strategipapirer som et grundvilkår?

Nå. Til sagen:

Jeg fik virkeligt mange mails ovenpå min sensationelle klumme om cloud’en, som du finder her: Nørgaard: Jeg tog (måske) fejl, da jeg sagde, at clouden og data i himlen er det bedste ever

Flere af mine eks-koner udtrykte stor begejstring over, at jeg endelig fattede, at jeg havde taget fejl hele tiden, en megaflot og -rig direktør kom med et varmt fif (hav egne servere i kælderen og kald det noget romantisk a la ”vores lille sky”) og nogle hard-core it-typer, der får mig til at føle mig som en DJØF-generalist, skrev flere temmelig morsomme ting a la ”dybest set findes der kun én cloud, der har givet mig noget, og det var Sam McCloud”.

Og nedturen fortsætter:

Det viser sig, at alle ved, at de skal i cloud’en, fordi alle de andre er i cloud’en.

Og når det så viser sig, at det bliver meget dyrere, men til gengæld ofte dårligere, så giver man den ekstra gas og køber mere.

Det skrives der lidt om her i: Infoworld her.

Som falleret DJØFpolitøkonom er jeg fristet til at påstå, at clouden er et såkaldt Giffen-gode, det vil sige et gode, som folk bruger en større og større andel af deres penge på jo dyrere det bliver (og mindre af, jo billigere det bliver): Giffen good - Wikipedia

Måske er it-udgifter bare generelt et Giffen-gode?

Langt under negativ

Det kunne forklare, at man bruger flere og flere penge på it, selv om man årti efter årti har fået at vide, at man kan købe noget nyt og stærkt besparende til en fantastisk pris, ikke?

Lidt ligesom den danske definition på nedskæringer (i det offentlige), der går ud på, at alle taler om "konstante nedskæringer" år efter år, selvom vi har brugt flere penge på det hvert eneste år siden 30'erne.

Forestil jer for eksempel "konstante nedskæringer" siden 60/70'erne, hvor venstrefløjen opfandt begrebet - vi skulle for længst være gået i negativ, hvis det var tilfældet. Ikke så underligt, at vore unge scorer ganske elendigt i matematik i PISA-målingerne.

Nå, tilbage til Himlen: Den er jo helt gal deroppe! De tre danske D'er (Dyrt, Dumt & Dårligt) begynder at stikke deres hoveder frem. Noget må der ske!

En fantastisk forretningside

Det er så nu jeg fremkommer med den bedste forretningsidé nogensinde.

Tilmed med det ypperste firmanavn, som I kommer til at høre i jeres levetid, og et stykke ind i jeres børns, samt opfordrer nogle rige mennesker til at spytte lidt gysser i foretagendet og derpå læne sig tilbage og tjene bunker af kolde kontanter i årene, der kommer.

Til sidst slår jeg endda nogle jobs op, som I bare kan søge.

Klar?

Forretningsidéen: En fedtbiks, der kan få folks ting og sager hevet ned fra Himlen og anbragt i Kælderen, hvor de retteligen hører til. Konceptet kunne hedde Cellar Cloud, fordi folk elsker selvmodsigelser.

Biksens navn skal være Dansk Flytningehjælp. Jeg har for længst registreret navnet (CVR 42258687).

Mottoer:

- Vi flytter alt: Jeres data, jeres folk, jeres sjæl.

- Jeres data skal helt ned på jorden, så I kan se dem.

- Cloudy Vision No More!

Finansiering: Opfordring til rige nordsjællændere: I kan gøre noget godt for menneskeheden med alle jeres penge. Vi skal bruge fire-fem stænger til det første år, hvorefter vi regner med at have både overskud og positivt cashflow langt hen ad vejen, ned ad bakke og ind i kælderen.

Jobopslag: Vi skal bruge:

- Tre gode kodere. Tre gode folk kan som bekendt lave hvad som helst på tre måneder, hvis de dog bare får lov til at arbejde.

- En sælger, der både er god og ærlig (haha). Han skal i det første år tillige hente frokost og sørge for en kødkurv i kode-rummet og gode øl i køleskabet.

- Jeg selv bliver deltidsdirektør for det hele, med mindre I har en bedre idé.

Send en mail til mig på mogensxy@gmail.com, hvor I fortæller mig, om I kan finansiere, kode og/eller sælge, og giv et par sjove eksempler derpå.

Undlad venligst al omtale af fritidsaktiviteter - det er sikkert godt for jer, at I kan gennemføre en halvmarathon med en havkajak på nakken, mens I læser den seneste poesi, men det giver ikke bedre kode eller salg.

Hvis I ikke drikker øl, så angiv jeres favoritcocktail. Old Cuban giver ekstra street cred. Kødkurven fremfor frugtkurven er et bevidst tilvalg.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie, eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.