Tvist om Telmore-bonus ender i retten

En tidligere ansat hævder, at mobilselskabet Telmore lovede de ansatte en bonus på fem procent af salgssummen, når selskabet blev solgt. Direktør Frank Rasmussen afviser medarbejdernes version af sagen, og nu ender tvisten i retten.

Tvisten om en mundtlig aftale om en bonus til medarbejderne på op mod 25 millioner kroner er endt i retten, skriver Børsen. Mobilselskabet Telmore er løbet fra sit løfte, mener tidligere medarbejder Pia Juul, som har anlagt sagen.

Ifølge Pia Juul lovede Telmores ledelse medarbejderne, at fem procent af salgssummen ville tilfalde dem, når selskabet blev solgt.

TDC overtog en del af Telmore i foråret 2003, men bonussen er ikke blevet udbetalt.

Frank Rasmussen, direktør for Telmore, afviser medarbejdernes version af sagen. Han mener, at medarbejderne afskrev sig retten til bonus af salgssummen ved at sige ja til en anden bonus.

Telmores medarbejdere fik nemlig udbetalt fem procent af selskabets overskud fra 2002, 31 millioner, i foråret 2003.

- Hvorfor tog de i mod den bonus i stedet for at gøre et krav gældende? Ikke én eneste medarbejder har brugt et komma på at anfægte den, siger Frank Rasmussen til Børsen.

Nu skal retten i Høje-Taastrup afgøre, om der overhovedet eksisterede mundtlige aftaler om en bestemt bonus til medarbejderne. Telmore har frist til mandag til at aflevere sin version af sagen på skrift til retten.

Rød klud for ledelsen

En anden tidligere Telmore-ansat, Peder van der Schaft, er enig med Pia Juul i, at ledelsen lovede medarbejderne en bonus af salgssummen. Han arbejdede for Telmore fra 2000 og frem til 2003, hvor han forlod selskabet for at genoptage sine studier.

Peder van der Schaft fortæller til Børsen, at han frygtede at blive fyret, hvis han kørte for hårdt på med kravet om at få udbetalt bonus. Men han fastholder over for Børsen, at der var løfter om bonus.

- Der er ingen tvivl om, at alle funktionæransatte medarbejdere blev lovet fem procent af salgssummen, den dag Telmore blev solgt. Det blev jeg også, og det vil jeg selvfølgelig sige, hvis jeg bliver indkaldt som vidne. Og hvis Pia vinder sagen, må jeg tale med min advokat, siger Peder van der Schaft til Børsen.

- Vi fik aldrig noget på skrift, fordi ledelsen reagere, som den gjorde, når vi bad om det. Et virkede som en rød klud, hver gang man bragte emnet op, tilføjer han.

Ingen af de Telmore-ansatte ved, hvor meget de har til gode, hvis Pia Juul vinder sagen, for det er ikke offentliggjort, præcist hvor stor en del af selskabet, der blev solgt til TDC i foråret 2003.

Det er heller ikke offentliggjort, hvor mange penge TDC måtte slippe for discountselskabet, men flere medier har skrevet, at prisen for alle aktierne i Telmore er omkring en halv milliard kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere