Thomas Madsen

Leder af SAP Data Lab, København

E-Mail

Thomas.madsen@sap.com

Linkedin

Se Thomas's LinkedIn profil

Jeg tror på, at software og data kan gøre virksomheder mere intelligente, men jeg kan også se, at samfundet er udfordret af visse elementer i digitaliseringen.
Til daglig leder jeg et lab, hvis mål er at udforske og demonstrere brugen af data i forretningsmæssige sammenhænge.

Mit professionelle liv startede med en ingeniøruddannelse, som jeg har brugt både på kundesiden og leverandørsiden som udvikler, arkitekt og rådgiver.
33 artikler på Computerworld

Thomas Madsen

Kan tech gøre mere i corona-krisen?

Klumme: Så er det nu. Alle gode kræfter skal mobiliseres i et globalt samarbejde for at stoppe pandemien. Her kan du se, hvad tech-sektoren er på banen med. Det er en vifte af initiativer. Hvad kan du selv spille ind med?

23. marts 2020 kl. 14.15 | læs »

It-landskaberne er i opbrud - som arkitekter må vi tage livtag med de store dilemmaer

Klumme For mange enterprise-arkitekter benytter Togaf udelukkende som et middel i kampen for orden i kaos. Arkitekturen har strategisk set aldrig været vigtigere. Det handler om innovation, compliance og forretningsdynamik. Arkitekter skal nok hellere skabe udvikling end rydde op i penalhuset. Vi skal være landskabsarkitekter!

13. marts 2020 kl. 10.15 | læs »

Hvis jeg bad aftenbøn, ville den rumme et fromt ønske om, at digital innovation blev bæredygtighedens trækdyr

Klumme:Der er så mange områder af vores samfund, som vi kan ændre gennem digitalisering. Jeg håber virkelig, at vi får de digitale muskler til at arbejde for bæredygtigheden. Plastikkatastrofen er et godt eksempel.

12. februar 2020 kl. 10.15 | læs »

Data-integration er stadig det nye sort

Klumme: Det er naivt at tro på komplet dataintegration. Vi må nødvendigvis skabe integrationen i takt med de forretningsmæssige behov, og så – naturligvis – fremover høste data så intelligent som overhovedet muligt.

16. januar 2020 kl. 09.51 | læs »

Vi aner ikke, hvad vores kunder synes om os: Nu skal vi bygge bro over oplevelseskløften

Klumme: Hvad ved vi egentlig om den oplevelse, vi giver vores brugere? Svaret, hvor jeg arbejder, er: For lidt. Men det laver vi om på.

6. januar 2020 kl. 11.04 | læs »
4

Hvor bliver de unge danskere af, når vi skal lave forretning med data?

Klumme: Når jeg søger efter unge, som vil arbejde med forretning og teknologi i SAP Experience Center, har de fleste ansøgere international baggrund. På nationens vegne må jeg løfte et rødt advarselsflag, og på det personlige plan overvejer jeg at uddele et gult kort til de unge danskere.

28. november 2019 kl. 13.20 | læs »

Er du blank på menneskevenlig AI? Så begynd med det her online-kursus - det hjælper

Klumme: Hvis vi skal holde den teknologiske fremdrift i en rigtig vognbane, har vi brug for god regulering fra eksempelvis EU. Men vi kan også selv gøre noget som købere og leverandører af avanceret software. Var det noget med et lyn-kursus i ”Trustworthy AI?”

30. oktober 2019 kl. 13.39 | læs »

Hjælp hjernen til at se potentialet

Klumme: Når jeg sidder i en workshop, hvor alt er muligt og ideerne skal blomstre, så kan jeg blive helt tom i øverste etage akkompagneret af en let susen for ørerne. Men fornylig deltog jeg i en workshop, hvor de teknologiske muligheder var linet op på en spændende måde. Det hjalp.

11. september 2019 kl. 10.00 | læs »
2

Fra klare datasøer til mudrede datasumpe: Vi gemmer alt for mange data uden at have en ide om anvendeligheden

Klumme: Klimabevidsthed vil medvirke til en mere selektiv og bevidst håndtering af data. Virksomhederne skal ikke bare bevidstløst samle data i en stor datapøl, for nogle data har ikke værdi, og data sætter klimafodspor.

15. august 2019 kl. 12.00 | læs »

Derfor fremmer containerisering innovationen

Klumme: Software er en levende organisme. Vi er nødt til at modularisere og containerisere for at få fart på udrulningen. I min nuværende rolle sander jeg det på den hårde måde, når en opdatering af Chrome vælter en velkørende demo.

13. juni 2019 kl. 13.07 | læs »