Artikel top billede

I Firefox 4 er dine tabs flyttet op øverst, og du har fået en Firefox-knap i stedet for den traditionelle menu.

Se hvad du kan forvente dig af Firefox 4

Mozilla har nu frigivet den første beta af Firefox 4. Der er flere interessante nye features.

Verdens næstmest anvendte browser, Mozillas Firefox, er nu på vej i version fire.

Firefox 4 er endnu kun frigivet i den første beta, men allerede nu ligger det fast, at der er flere interessante nye features inkluderet i den nye version.

Rent grafisk vil Windows-brugerne allerede i betaen bemærke, at browseren har fået et nyt udseende.

"Vi har flyttet tabs'ene til toppen for at gøre det lettere at fokusere på web-indholdet og lettere at kontrollere værktøjerne i din webbrowser," forklares det på Mozillas blog.

Hvis man anvender Windows 7 eller Vista, vil man også bemærke, at menu-linjen er erstattet med en enkel Firefox-knap. De samme ændringer vil inden længe finde vej til Mac og Linux også, forklarer Mozilla.

Atter fokus på hastigheden

Ud over de grafiske ændringer, er der også blevet plads til en ny add-ons manager, der gør det lettere at håndtere add-ons, temaer og plugins i Firefox.

Samtidig peger Mozilla på forbedret privacy-beskyttelse, muligheden for at genåbne browseren uden tab i tilfælde af crash (nu på alle platforme) og forbedrede svartider.

"Vi ved, at performance er vigtig. I denne version fokuserede vi på at forbedre svartiderne ved start, og når sider indlæses," skriver Mozilla, og lover yderligere forbedringer på hastigheden, når de næste versioner af Firefox 4 bliver frigivet.

Mens Firefox i flere år har haft held til at fravriste den ellers så dominerende Internet Explorer markedsandele, viste en statistik fra Net Applications i sidste uge, at Microsoft nu for første gang i et et år har haft held til at stoppe faldet.

Statistik fra Net Applications:

Du kan hente Firefox 4 Beta 1 her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere