Danmarks toginformation er flyttet til skyen

Projekt-føljeton:Banedanmarks nye trafikinformations-system er bogstaveligt talt gået i luften - op i skyen

Så er Banedanmarks nye trafikinformationssystem gået i luften.
På trafikinfo.bane.dk kan man se den nye løsning. 
Løsningen kører parallelt med den gamle løsning, der stadig kan ses på Banedanmarks website.

Forsigtighed i ferietid
Banedanmarks it-ledelse har nemlig besluttet at lade den nye løsning køre i en form for beta-udgave frem til 15. august for at kunne opsamle erfaringer med løsningen. Efter 15. august vil Banedanmark bruge en måneds tid på at evaluere løsningen og tilrette eventuelle uhensigtsmæssigheder, hvilket betyder at det cloud-baserede trafikinformationssystem tages endeligt i brug 15. september.

"Vi vil være sikre på, at vi har styr på den løsning, vi går i luften med. Derfor har vi valgt at gå i prøvedrift frem til 15. august," forklarer Kenneth Lau Rentius, CIO hos Banedanmark.

Nogle af Banedanmarks it-medarbejdere, der har været nøgleressourcer i Banedanmarks cloud-projekt går på ferie i løbet af sommeren, og Banedanmark vil ikke risikere, at stå uden den nødvendige ekspertise, såfremt der skulle opstå problemer med det nyudviklede system. 

Beta henover sommeren
"Jeg er også nødt til at sende folk på ferie. Hvis der skete noget kritisk, ville jeg kunne få store udfordringer med at skaffe de nødvendige ressourcer til at løse problemerne. Jeg vil gerne være sikker på, at vi har en løsning, der kan servicere vores brugere," forklarer Kenneth Lau Rentius.

Da Computerworld sidst rapporterede om Banedanmarks projekt, var det meste af udviklingen overstået og Banedanmark skulle i gang med en skalerbarheds- og performance-test. Det er derfor ikke dårlige oplevelser fra testen, der gør, at man holder fast i den gamle løsning lidt endnu.

System tæppebombet under test
Faktisk gik performance-testen bedre end forventet. 

"Vi tæppebombede løsningen med en lang række forespørgsler, og vi er i stand til at håndtere over 150 forespørgsler per sekund uden, at vi behøver at skalere løsningen op," siger Kenneth Lau Rentius og tilføjer:

"Hvis vi havde haft den kapacitet i vinters, ville vi ikke have haft nogen problemer," siger Kenneth Lau Rentius.

Det voldsomme snevejr fik massevis af danskere til at klikke ind på Banedanmarks trafikinformationssystem for at se, hvordan togene kørte, hvilket fik det gamle Trafikinformationssystem til at gå ned.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Et halvt år efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee: Her er status på politiets efterforskning af 51-årig mands rolle
Københavns Politi har nu i næsten et halvt år efterforsket det store YouSee-nedbrud, der gav sort skærm nytårsaften og særligt en 51-årig mands rolle i sagen. Her er status.
CIO
Professor: Minimal risiko for kæmpebøder til virksomheder når EU-persondataforordningen træder i kraft
De danske virksomheder slipper for økonomiske huskekager, hvis de ikke overholder persondataforordningen, når den træder i kraft til maj næste år, vurderer professor.
Comon
Test af OnePlus 5: Stadig vanvittig meget telefon for pengene
OnePlus 5 er stadig en af de bedste smartphones til prisen - også selvom prisen ikke længere er helt lige så god.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Stor guide til til hyperkonvergens for små og mellemstore virksomheder
For små og mellemstore virksomheder kan arbejdet med at indkøbe, installere og håndtere it-infrastruktur være en betydelig udfordring. De eksisterende infrastrukturløsninger er ofte alt for komplicerede, kræver højt specialiserede it-kompetencer og belaster budgetterne til bristepunktet.