Danmarks toginformation er flyttet til skyen

Projekt-føljeton:Banedanmarks nye trafikinformations-system er bogstaveligt talt gået i luften - op i skyen

Så er Banedanmarks nye trafikinformationssystem gået i luften.
På trafikinfo.bane.dk kan man se den nye løsning. 
Løsningen kører parallelt med den gamle løsning, der stadig kan ses på Banedanmarks website.

Forsigtighed i ferietid
Banedanmarks it-ledelse har nemlig besluttet at lade den nye løsning køre i en form for beta-udgave frem til 15. august for at kunne opsamle erfaringer med løsningen. Efter 15. august vil Banedanmark bruge en måneds tid på at evaluere løsningen og tilrette eventuelle uhensigtsmæssigheder, hvilket betyder at det cloud-baserede trafikinformationssystem tages endeligt i brug 15. september.

"Vi vil være sikre på, at vi har styr på den løsning, vi går i luften med. Derfor har vi valgt at gå i prøvedrift frem til 15. august," forklarer Kenneth Lau Rentius, CIO hos Banedanmark.

Nogle af Banedanmarks it-medarbejdere, der har været nøgleressourcer i Banedanmarks cloud-projekt går på ferie i løbet af sommeren, og Banedanmark vil ikke risikere, at stå uden den nødvendige ekspertise, såfremt der skulle opstå problemer med det nyudviklede system. 

Beta henover sommeren
"Jeg er også nødt til at sende folk på ferie. Hvis der skete noget kritisk, ville jeg kunne få store udfordringer med at skaffe de nødvendige ressourcer til at løse problemerne. Jeg vil gerne være sikker på, at vi har en løsning, der kan servicere vores brugere," forklarer Kenneth Lau Rentius.

Da Computerworld sidst rapporterede om Banedanmarks projekt, var det meste af udviklingen overstået og Banedanmark skulle i gang med en skalerbarheds- og performance-test. Det er derfor ikke dårlige oplevelser fra testen, der gør, at man holder fast i den gamle løsning lidt endnu.

System tæppebombet under test
Faktisk gik performance-testen bedre end forventet. 

"Vi tæppebombede løsningen med en lang række forespørgsler, og vi er i stand til at håndtere over 150 forespørgsler per sekund uden, at vi behøver at skalere løsningen op," siger Kenneth Lau Rentius og tilføjer:

"Hvis vi havde haft den kapacitet i vinters, ville vi ikke have haft nogen problemer," siger Kenneth Lau Rentius.

Det voldsomme snevejr fik massevis af danskere til at klikke ind på Banedanmarks trafikinformationssystem for at se, hvordan togene kørte, hvilket fik det gamle Trafikinformationssystem til at gå ned.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere


Computerworld
Her er Danmarks fem bedste CIO'er lige nu: Disse fem it-chefer er nomineret til titlen som Årets CIO 2018
Årets CIO 2018: Den eftertragtede titel som Årets CIO i Danmark skal snart uddeles for 13. gang af Computerworld, IDC og Dansk IT. Her er de fem nominerede til Årets CIO 2018.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
På jagt efter nyt BI-system? … Her er analysen og de 25 vigtigste KPI’er
Et godt BI-system er en central del af en digitaliseret virksomhed. Dette whitepaper fra EG dykker ned i en analyse af de nødvendige overvejelser på det organisatoriske, teknologiske og brugerorienterede niveau. Samtidig får du en liste med 25 vigtige KPI’er inden for ni funktionsområder, så du kan se, hvad andre virksomheder holder øje med.