Danmarks toginformation er flyttet til skyen

Projekt-føljeton:Banedanmarks nye trafikinformations-system er bogstaveligt talt gået i luften - op i skyen

Så er Banedanmarks nye trafikinformationssystem gået i luften.
På trafikinfo.bane.dk kan man se den nye løsning. 
Løsningen kører parallelt med den gamle løsning, der stadig kan ses på Banedanmarks website.

Forsigtighed i ferietid
Banedanmarks it-ledelse har nemlig besluttet at lade den nye løsning køre i en form for beta-udgave frem til 15. august for at kunne opsamle erfaringer med løsningen. Efter 15. august vil Banedanmark bruge en måneds tid på at evaluere løsningen og tilrette eventuelle uhensigtsmæssigheder, hvilket betyder at det cloud-baserede trafikinformationssystem tages endeligt i brug 15. september.

"Vi vil være sikre på, at vi har styr på den løsning, vi går i luften med. Derfor har vi valgt at gå i prøvedrift frem til 15. august," forklarer Kenneth Lau Rentius, CIO hos Banedanmark.

Nogle af Banedanmarks it-medarbejdere, der har været nøgleressourcer i Banedanmarks cloud-projekt går på ferie i løbet af sommeren, og Banedanmark vil ikke risikere, at stå uden den nødvendige ekspertise, såfremt der skulle opstå problemer med det nyudviklede system. 

Beta henover sommeren
"Jeg er også nødt til at sende folk på ferie. Hvis der skete noget kritisk, ville jeg kunne få store udfordringer med at skaffe de nødvendige ressourcer til at løse problemerne. Jeg vil gerne være sikker på, at vi har en løsning, der kan servicere vores brugere," forklarer Kenneth Lau Rentius.

Da Computerworld sidst rapporterede om Banedanmarks projekt, var det meste af udviklingen overstået og Banedanmark skulle i gang med en skalerbarheds- og performance-test. Det er derfor ikke dårlige oplevelser fra testen, der gør, at man holder fast i den gamle løsning lidt endnu.

System tæppebombet under test
Faktisk gik performance-testen bedre end forventet. 

"Vi tæppebombede løsningen med en lang række forespørgsler, og vi er i stand til at håndtere over 150 forespørgsler per sekund uden, at vi behøver at skalere løsningen op," siger Kenneth Lau Rentius og tilføjer:

"Hvis vi havde haft den kapacitet i vinters, ville vi ikke have haft nogen problemer," siger Kenneth Lau Rentius.

Det voldsomme snevejr fik massevis af danskere til at klikke ind på Banedanmarks trafikinformationssystem for at se, hvordan togene kørte, hvilket fik det gamle Trafikinformationssystem til at gå ned.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud 2018 - outsourcing eller on premise?

Cloud handler ikke længere om billige servere eller storage. Det handler om at ruste sig til at kunne gøre idéer til digital innovation til virkelighed. På denne konference kan du blive klogere på, hvordan man kan satse strategisk på cloud-modellen. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

20. september 2018 | Læs mere


The New World of Data

Få styr på de nye muligheder og de nyeste tendenser inden for næste generations IT-infrastruktur. Bliv inspireret af de ledende teknologiaktører og hør hvordan TopDanmark og Rambøll har draget fordel af de nye muligheder både i relation til de tekniske og økonomiske aspekter samt en optimeret brugeroplevelse.

25. september 2018 | Læs mere


Kunstig intelligens: Bring din virksomhed ind i fremtiden

På denne konference ser vi nærmere på gode, bæredygtige business cases med kunstig intelligens. Vi zoomer ind på de konkrete teknologier, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

26. september 2018 | Læs mere


Premium
C2IT opkøber dansk it-konsulenthus: Tidligere Sentia-boss med ledende roller i begge selskaber har forhandlet prisen
Interview: Michael Meister er del af ledelsen i både C2IT og Softhuset, som lægges sammen. Den tidligere Sentia-direktør har forhandlet prisen og varetaget Softhusets interesser i forhandlingerne, men fortsætter i C2IT efter handlen.
Computerworld
En slags nekrolog: Den fikse, kompakte smartphone er endegyldigt død
Det her bliver lidt af en af en nekrolog. Men med ugens iPhone-lancering ser fremtiden skidt ud for dem, der foretrækker en mobil, som kan betjenes med en hånd.
CIO
Machine learning og kunstig intelligens med Jesper Steen Møller "Der er rigtigt meget teknik som for nogen ser nærmest magisk ud"
Tech fra Toppen: Hvornår det giver mening at bruge machine learning - og hvordan du kommer bedst muligt i gang? Få svaret i den seneste udgave af Computerworlds podcast "Tech fra toppen" med datalog Jesper Steen Møller.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Komplet guide: Kom godt i gang med HCI
I en verden hvor forretningsverdenen bliver mere og mere kompleks, skal it-organisationer løfte deres services i Clouden, for at gøre det hele hurtigere og mere effektivt. Det er blot nogle af grundene til at tage en mere software-defineret tilgang til tingene, og Hyper-converged Infrastructure (HCI) hjælper jer med at opnå dette. Det er ikke altid nemt at foretage en stor ændring, men denne komplette guide til HCI forklarer step-by-step hvad der skal til for at I kommer i gang og opnår alle fordelene ved cloud.