Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

Mobilt bredbånd lokker kunder ind i Telenor

Telenor hiver flere mobilkunder ind i selskabet, mens kundeafgangen i fastnet-forretningen fortsætter.

Det er nemt, og du kan tage det med overalt. Hvis ellers der er dækning.

Mobilt bredbånd har de seneste to år været en af de få vækstlommer i det danske telemarked.

Og det er netop også mobilt bredbånd, der sender Telenors omsætning op med to procent i årets andet kvartal set i forhold til et år tidligere.

I årets andet kvartal har selskabet taget 39.000 nye mobilkunder ind - deriblandt dem med mobilt bredbånd.

"Det er klart, at væksten i mobilforretningen også kommer fra mobilt bredbånd, hvor vi tog en del kunder ind i efteråret via en kampagne, som betød, at de ikke skulle betale det første stykke tid. De begynder nu at komme ind i betalingsperioden, og nu kan vi også se det i de finansielle tal. Det er selvfølgelig en medvirkende årsag," siger finansdirektør Thomas Zeihlund til Computerworld.

Om det forrige kvartal fortalte selskabets daværende topchef, Henrik Clausen, at netop gratisterne i Telenor først ville bidrage til selskabets omsætning i denne sommer, når deres gratis bindingsperiode udløber.

Samlet set er Telenors omsætning i årets andet kvartal vokset til 1,7 milliarder kroner, hvoraf mobilforretningen udgør 1,4 milliarder kroner.

Telenor købte i maj sidste år mobilselskabet BiBoB, men det har ikke haft mærkbar betydning for omsætningen i selskabet, forklarer Thomas Zeihlund.

"BiBoB var i vores net i forvejen, og det vil sige, at en stor del af BiBoB's omsætning gik til os. På årsbasis betyder købet af BiBoB 12 til 15 millioner mere i vores omsætning, så effekten på et kvartal er kun tre millioner kroner," siger han.

Fastnettet dykker

Mens der er gang i mobilforretningen, går det kun én vej i antallet af kunder med fastnet-abonnementer hos Telenor. Antallet af kunder med fastnet-telefon eller -bredbånd hos Telenor er faldet fra 555.000 i andet kvartal sidste år til 513.000 i år.

De forsvundne kunder er primært én gruppe.

"Det er en lille smule bredbåndskunder, men det er næsten kun PSTN-kunder (fastnettelefon, red.), som bare falder og falder. Danskerne vil ikke have en telefon med ledning mere, og det gør, at vores fokus er imod det mobile," fortæller Thomas Zeihlund.

Kvartalsregnskabet viser er resultat af den rå drift - EBITDA - på 373 millioner kroner mod 381 millioner kroner et år tidligere. Det er et mindre fald, som ifølge finansdirektøren hovedsageligt skyldes øgede udgifter til markedsføring.

"Den tilsvarende markedsføring lavede vi i tredje kvartal sidste år, da vi lancerede Telenor-brandet. Det hårde medietryk kom i tredje kvartal sidste år, og man kan sige, at vi har flyttet en del af markedføringstrykket over til andet kvartal i år," forklarer Thomas Zeihlund.

Telia, der er en af Telenors konkurrenter på det danske marked, kom med regnskab i går. Her var der et svagt fald i omsætningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere