Artikel top billede

Topchef hos Apple, Steve Jobs, mener, at antenneproblemerne hos iPhone 4 er alt andet end unikke i branchen.

Apple hænger ny Motorola-mobil ud i antenne-sag

Motorolas nyeste smartphone kommer nu i selskab med flere andre telefoner, som Apple hænger ud på sin hjemmeside.

Der er problemer med antennen i den ny iPhone 4 fra Apple. Det erkender selskabet, men Apple understreger samtidig, at det ikke er et unikt problem.

Apple demonstrerer på en hjemmeside, hvordan konkurrenternes mobiltelefoner også får problemer, når brugeren holder mobiltelefonen på en bestemt måde.

På hjemmesiden fremgår det, at mobiler fra Samsung, Nokia, HTC og RIM har problemer med signalstyrken, hvis brugeren holder telefonen på en forkert måde.

Og nu er også Motorola med på listen. I fredags tilføjede Apple den nyeste smartphone fra Motorola, Droid X, til listen over mobiler med antenne-problemer.

"I vores tests faldt Motorola Droid X fra 3 søjler til 0, da den blev holdt på en måde, som svækker signalet," skriver Apple på sin hjemmeside.

Det vækker dog undren hos teknologi-mediet engadget.com, som har forsøgt at genskabe problemet.

"[…], men modsat Apples andre videoer, så kan vi ikke genskabe dette så nemt med vores Droid X'ere," skriver engadget.com.

Sagen omkring iPhone-antennen er af flere medier døbt Antennagate.

Konkurrenter svarer igen

Antenne-problemerne hos iPhone 4 har skabt røre hos flere mobilproducenter, fordi Apple med topchef Steve Jobs i spidsen er begyndt at hænge konkurrenter ud, efter at Apple har erkendt problemer med selskabets nye telefon.

Allerede samme dag, som RIM - producenten bag BlackBerry - blev hængt ud af Apple, valgte de to sidestillede topdirektører i RIM, Mike Lazaridis og Jim Balsillie, at sende en udtalelse til hjemmesiden crackberry.com.

"Apples forsøg på at trække RIM ind i Apples selvskabte nedtur er uacceptabel. Apples påstande omhandlende RIM-produkter er et bevidst forsøg på at forstyrre offentlighedens forståelse af antennedesign-problemstillinger og for at aflede opmærksomheden fra Apples svære situation," lød det fra RIM-topcheferne.

Også konkurrenten Nokia kan på Apples antenne-hjemmeside se, hvordan Nokia N97 Mini mister en del af signalstyrken ved et fast håndgreb fra Apple-testeren. Den finske mobilproducent var ligesom RIM hurtigt ude med en reaktion, efter at selskabet blev fremhævet af Apple.

Finnerne undlod dog at nævne Apple.

"Generelt kan antenne-præstationen på en mobil enhed blive påvirket af et fast greb, alt efter hvordan enheden bliver holdt. Det er derfor, at Nokia designer vores telefoner for at sikre en acceptabel præstation i alle hverdagssituationer, eksempelvis når telefonen holdes i enten den ene eller anden hånd," lød det ifølge engadget.com i en pressemeddelelse fra Nokia.

HTC har også efterfølgende forsvaret sig og meddelt, at selskabet kun i meget få tilfælde har antenne-problemer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere