Topchef hos Apple, Steve Jobs, mener, at antenneproblemerne hos iPhone 4 er alt andet end unikke i branchen.

Apple hænger ny Motorola-mobil ud i antenne-sag

Motorolas nyeste smartphone kommer nu i selskab med flere andre telefoner, som Apple hænger ud på sin hjemmeside.

Der er problemer med antennen i den ny iPhone 4 fra Apple. Det erkender selskabet, men Apple understreger samtidig, at det ikke er et unikt problem.

Apple demonstrerer på en hjemmeside, hvordan konkurrenternes mobiltelefoner også får problemer, når brugeren holder mobiltelefonen på en bestemt måde.

På hjemmesiden fremgår det, at mobiler fra Samsung, Nokia, HTC og RIM har problemer med signalstyrken, hvis brugeren holder telefonen på en forkert måde.

Og nu er også Motorola med på listen. I fredags tilføjede Apple den nyeste smartphone fra Motorola, Droid X, til listen over mobiler med antenne-problemer.

"I vores tests faldt Motorola Droid X fra 3 søjler til 0, da den blev holdt på en måde, som svækker signalet," skriver Apple på sin hjemmeside.

Det vækker dog undren hos teknologi-mediet engadget.com, som har forsøgt at genskabe problemet.

"[…], men modsat Apples andre videoer, så kan vi ikke genskabe dette så nemt med vores Droid X'ere," skriver engadget.com.

Sagen omkring iPhone-antennen er af flere medier døbt Antennagate.

Konkurrenter svarer igen
Antenne-problemerne hos iPhone 4 har skabt røre hos flere mobilproducenter, fordi Apple med topchef Steve Jobs i spidsen er begyndt at hænge konkurrenter ud, efter at Apple har erkendt problemer med selskabets nye telefon.

Allerede samme dag, som RIM - producenten bag BlackBerry - blev hængt ud af Apple, valgte de to sidestillede topdirektører i RIM, Mike Lazaridis og Jim Balsillie, at sende en udtalelse til hjemmesiden crackberry.com.

"Apples forsøg på at trække RIM ind i Apples selvskabte nedtur er uacceptabel. Apples påstande omhandlende RIM-produkter er et bevidst forsøg på at forstyrre offentlighedens forståelse af antennedesign-problemstillinger og for at aflede opmærksomheden fra Apples svære situation," lød det fra RIM-topcheferne.

Også konkurrenten Nokia kan på Apples antenne-hjemmeside se, hvordan Nokia N97 Mini mister en del af signalstyrken ved et fast håndgreb fra Apple-testeren. Den finske mobilproducent var ligesom RIM hurtigt ude med en reaktion, efter at selskabet blev fremhævet af Apple.

Finnerne undlod dog at nævne Apple.

"Generelt kan antenne-præstationen på en mobil enhed blive påvirket af et fast greb, alt efter hvordan enheden bliver holdt. Det er derfor, at Nokia designer vores telefoner for at sikre en acceptabel præstation i alle hverdagssituationer, eksempelvis når telefonen holdes i enten den ene eller anden hånd," lød det ifølge engadget.com i en pressemeddelelse fra Nokia.

HTC har også efterfølgende forsvaret sig og meddelt, at selskabet kun i meget få tilfælde har antenne-problemer.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Advanced Analytics og Machine Learning – en anderledes tilgang til sikkerhed
Alle der i det daglige arbejder med it-sikkerhed, ved at analytics er et vigtigt værktøj i kampen mod cybertrusler. Med hjælp fra Big Data, IoT og 24-timers tilslutning er dataanalytikere på forkant med udviklingen, og ved hele tiden hvad der skal gøres for at holde sikkerheden i top. Der er dog så meget data at Machine Learning bliver en uundværlig brik i dette puslespil, og det går vi i dybden med i dette whitepaper.