Topchef hos Apple, Steve Jobs, mener, at antenneproblemerne hos iPhone 4 er alt andet end unikke i branchen.

Apple hænger ny Motorola-mobil ud i antenne-sag

Motorolas nyeste smartphone kommer nu i selskab med flere andre telefoner, som Apple hænger ud på sin hjemmeside.

Der er problemer med antennen i den ny iPhone 4 fra Apple. Det erkender selskabet, men Apple understreger samtidig, at det ikke er et unikt problem.

Apple demonstrerer på en hjemmeside, hvordan konkurrenternes mobiltelefoner også får problemer, når brugeren holder mobiltelefonen på en bestemt måde.

På hjemmesiden fremgår det, at mobiler fra Samsung, Nokia, HTC og RIM har problemer med signalstyrken, hvis brugeren holder telefonen på en forkert måde.

Og nu er også Motorola med på listen. I fredags tilføjede Apple den nyeste smartphone fra Motorola, Droid X, til listen over mobiler med antenne-problemer.

"I vores tests faldt Motorola Droid X fra 3 søjler til 0, da den blev holdt på en måde, som svækker signalet," skriver Apple på sin hjemmeside.

Det vækker dog undren hos teknologi-mediet engadget.com, som har forsøgt at genskabe problemet.

"[…], men modsat Apples andre videoer, så kan vi ikke genskabe dette så nemt med vores Droid X'ere," skriver engadget.com.

Sagen omkring iPhone-antennen er af flere medier døbt Antennagate.

Konkurrenter svarer igen
Antenne-problemerne hos iPhone 4 har skabt røre hos flere mobilproducenter, fordi Apple med topchef Steve Jobs i spidsen er begyndt at hænge konkurrenter ud, efter at Apple har erkendt problemer med selskabets nye telefon.

Allerede samme dag, som RIM - producenten bag BlackBerry - blev hængt ud af Apple, valgte de to sidestillede topdirektører i RIM, Mike Lazaridis og Jim Balsillie, at sende en udtalelse til hjemmesiden crackberry.com.

"Apples forsøg på at trække RIM ind i Apples selvskabte nedtur er uacceptabel. Apples påstande omhandlende RIM-produkter er et bevidst forsøg på at forstyrre offentlighedens forståelse af antennedesign-problemstillinger og for at aflede opmærksomheden fra Apples svære situation," lød det fra RIM-topcheferne.

Også konkurrenten Nokia kan på Apples antenne-hjemmeside se, hvordan Nokia N97 Mini mister en del af signalstyrken ved et fast håndgreb fra Apple-testeren. Den finske mobilproducent var ligesom RIM hurtigt ude med en reaktion, efter at selskabet blev fremhævet af Apple.

Finnerne undlod dog at nævne Apple.

"Generelt kan antenne-præstationen på en mobil enhed blive påvirket af et fast greb, alt efter hvordan enheden bliver holdt. Det er derfor, at Nokia designer vores telefoner for at sikre en acceptabel præstation i alle hverdagssituationer, eksempelvis når telefonen holdes i enten den ene eller anden hånd," lød det ifølge engadget.com i en pressemeddelelse fra Nokia.

HTC har også efterfølgende forsvaret sig og meddelt, at selskabet kun i meget få tilfælde har antenne-problemer.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.