Artikel top billede

Leder: Er SAP's største udfordring SAP selv?

Computerworld mener: På trods af gode takter, nyt ledelsesteam, opbygningen af en partner-struktur og sats på produktinnovation er SAP stadig sit eget helt store problem.

Der kan siges meget om SAP. En tysk mastodont af den klassiske skole.

Verdens største leverandør af ERP til verdens største virksomheder. Får fordommene frit løb, er selskabet forretningssoftwarens pendant til Wurst og Sauerkraut - ikke så farverig, men seriøst og bundsolidt.

At SAP skulle være med til at gøre markedet for forretningssoftware interessant og spændende at følge, er imidlertid noget, de færreste traditionelt ville skyde selskabet i læderbuksen.

Men kig igen, for der er noget, der rykker syd for grænsen, og det er ikke on-premise væg-til-væg ERP.

Et voldsomt aggressivt ambitionsniveau er det første, der er værd at notere sig.

Den dynamiske duo

Den dynamiske CEO-duo bestående af Bill McDermott og danske Jim Hagemann Snabe har sat sig et mål om, at en milliard brugere skal have adgang til SAP's applikationer i 2015. En milliard.

Det er 965 millioner flere brugere end de 35 millioner, virksomheden kan mønstre på applikationerne i dag.

Spørgsmålet er selvfølgelig, hvordan selskabet har tænkt sig at udbrede SAP til 965 millioner flere brugere, end selskabet har i dag.

En del af svaret findes i en tilpasning af begrebet bruger. Med i de 965 millioner vil SAP også tælle de brugere, der kan få adgang til løsningen, blandt andet gennem nye SAP-applikationer, der kan tilgås via mobilen.

Et andet ben i ambitionen er selskabets on-demand-satsning i skyen - BusinessBy-Design. Og det er her, det begynder at blive rigtig interessant.

Med BusinessByDesign går tyskerne benhårdt efter markedet for de små og mellemstore virksomheder, det vil sige dem med mellem 100 og 500 ansatte.

Det er en godbid af et marked. I 2009 lå tæt ved 30 procent af Vesteuropas softwareindkøb i det segment, og det er her, IDC spår de største vækstrater i softwareindkøb i de kommende år.

Det er imidlertid også et marked med en tæt population af konkurrenter.

En række lokale spillere, kombineret med kendinge som Microsoft, er veletablerede her, og så er der alle de nye.

NetSuite, FinancialForce og Salesforce er eksempler på de virksomheder, der vokset op i en spirende on-demand-verden.

Her er fremtidens konkurrenter

Jim Hagemann Snabe anerkender i dag udfordringen overfor Computerworld. Det kan du læse mere om her.

"Vores fremtidige konkurrenter bliver de nye on-demand-leverandører. Kunderne kan jo vælge at sætte mange forskellige services sammen i en on-demand-verden," lyder det fra danskeren.

Snabes og McDermotts sats er, at kunderne i mellemmarkedet vil foretrække en ensartet underliggende arkitektur også i deres on-demand-løsninger, og har de ret, så har SAP solide muskler at spille med.

Det er blandt andet det, de gør godt hos de store kunder.

Det er ikke første gang, at SAP søger nedad i markedet. I 2002 lancerede selskabet BusinessOne, der er suiten til de helt små 0-100 mands virksomheder.

Også her ramte de et marked med mange lokale konkurrenter, og det er stadigvæk ikke lykkedes SAP at tage mere end cirka fem procent af det vesteuropæiske marked.

Hæderligt, for det er et fragmenteret marked, men langt fra en bragende succes.

Og netop BusinessOne-initiativets beskedne succes taler til en af SAP's store udfordringer...SAP selv.

For på trods af gode takter, nyt ledelsesteam, opbygningen af en partner-struktur og sats på produktinnovation, så har virksomheden stadig et ry og et image som leverandør af tunge løsninger til store virksomheder.

Skal de voldsomme ambitioner for SAP's udbredelse lykkes, skal Snabe og McDermott derfor ud på en større charmeoffensiv.

SAP skal overbevise kunder og partnere om, at de har forstået, hvad det vil sige at arbejde som virksomhed i SMV-segmentet og at de kan levere løsninger, der matcher den virkelighed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere