Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Brug din mobil som trådløst netværk

Den nyeste udgave af det mobile styresystem Android gør det nemt at trylle telefonen om til et WiFi-hotspot. Se her hvordan du bliver et omvandrende trådløst netværk og får dine gadgets online.

Med den seneste opdatering af Android til version 2.2 - også kendt under navnet FroYo - har Google-mobilerne fået en interessant funktion.

Det er nu muligt at trylle telefonen om til et trådløst netværk, der kan bruges til at få dine andre gadgets online, eksempelvis din bærbare pc, selv om du er på farten og ikke er i nærheden af et rigtigt trådløst netværk.

Normalt kan det være ret bøvlet at opsætte trådløse netværk, men på telefonen er det en simpel opgave, som klares med et par tryk.

I dette eksemplet bruger vi en HTC Desire, som er opgraderet til version 2.2 af Android.

Gå ind i oversigten over alle applikationer på mobilen.

Vælg Indstillinger.

Vælg Trådløst og netværk

Vælg Indstillinger for bærbart Wi-Fi-hotspot

Nu har du mulighed for at navngive dit trådløse netværk. Som default hedder det HTC network, men du kan kalde det præcist, hvad du har lyst til.

Du skal også vælge kryptering, så det ikke er muligt at opsnappe data, der sendes mellem din mobil (der har forbindelse til internettet) og eksempelvis din bærbare computer. Du kan vælge mellem WEP, WPA og WPA2.

Det mest sikre er WPA2. Du har også mulighed at køre helt uden kryptering, men det kan vi ikke anbefale.

Til slut skal du angive en adgangskode, så alle og enhver ikke kan udnytte det trådløse netværk via din mobil.

Så er du faktisk færdig med opsætningen, og du skal blot huske at gå tilbage til menuen Trådløst og netværk. Her skal du vælge at aktivere Bærbart WiFi-Hotspot.

Nu kan dine andre gadgets, som er i stand til at gå på nettet uden kabler, finde "HTC network" - eller hvad du har valgt at kalde dit trådløse netværk.

Husk det er en god idé at have et flatrate-dataabonnement på din mobil, hvis du vælger at blive et omvandrende trådløst netværk. Det kan nemlig blive dyrt at hente store mængder indhold ned til eksempelvis en bærbar computer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere