Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Sådan øger du din it-sikkerhed på en nem måde

Se hvordan du nemt og billigt kan øge sikkerhedsniveauet i dit firma.

Læs også: Bedre sikkerhed koster ikke (nødvendigvis) ekstra.

Der er fire basale sikkerhedsråd, der hurtigt kan give et acceptabelt sikkerhedsniveau selv i den mindste virksomhed, fortæller sikkerhedseksperten Peter Kruse fra CSIS.

"Sørg for at alle medarbejdere bliver informeret og uddannet i sikkerhed og netopførsel. Mail-filtrering og filtrering af usikre domæner sørger for at mindske at skadelig trafik slipper igennem til brugeren, og er ligeledes en god sikkerhedsbarriere," siger han.

"Sidst, men ikke mindst, skal man sørge for, at der er en solid patch-politik, så brugerne bliver beskyttet mod sårbarheder i både styresystem og tredjepartsprogrammer," siger Peter Kruse.

"Man kan undgå rigtig meget ved at have disse ting på plads. Oven i det, kan man købe sig til en farlig masse andet, men for den almindelige virksomhed, vil de basale sikkerhedsråd i mange tilfælde trække sikkerheden op," siger han.

Fem avancerede anbefalinger til bedre sikkerhed

I forbindelse med resultaterne i en ny sikkerhedsundersøgelsen har firmaet Verizon også udarbejdet fem anbefalinger til at højne sikkerheden i det eksisterende miljø.

1 - Begræns og overvåg privilegerede brugere

Rapporten viste, at der var flere insider-brud end nogensinde tidligere. Insidere, især dem med store privilegier, kan være svære at kontrollere. Den bedste strategi er at vise tillid, men samtidig gennemføre en screening før ansættelse. Begræns derudover brugerens privilegier og indfør regler, der indebærer, at der skal mere end én person til at udføre en given opgave. Privilegeret brug skal logges, og detaljer omkring aktiviteter videregives til ledelsen.

2 - Hold øje med små brud på sikkerhedspolitikker

Undersøgelsen viser, at der findes en sammenhæng mellem tilsyneladende mindre regelbrud og mere alvorligt misbrug. Dette antyder, at virksomheder skal være opmærksomme og reagere hurtigt på alle former for regelbrud. Tilstedeværelsen af ulovligt indhold i brugersystemer eller anden upassende opførsel er en rimelig indikation på et fremtidigt brud. At søge aktivt efter sådanne indikatorer kan vise sig at være effektivt.

3 - Indfør forholdsregler for at hindre stjålne brugeroplysninger

At holde malware, der opfanger brugeroplysninger, væk fra systemerne er første prioritet. Overvej to-faktor-identifkation, hvor det er passende. Indfør, om muligt, tidsbegrænsning, IP-blacklisting og begræns administrative forbindelser.

4 - Overvåg og filtrer udgående trafik

Når et brud finder sted, vil der på et eller andet tidspunkt være data, der undervejs går ud eksternt via virksomhedens netværk, og som, hvis det blev forhindret, kunne bryde kæden og standse bruddet. Ved at monitorere, forstå og kontrollere udgående trafik, kan en virksomhed øge sin chance markant for at reducere ondsindet aktivitet.

5 - Brug log-analyser aktivt

Næsten alle databrudsofre har beviser på bruddet gemt i deres log. Virksomheder bør tage sig tid til at gennemgå log-analyser mere omhyggeligt. Vær sikker på, at der er tilstrækkeligt personale, og at de fornødne værktøjer og processer er på plads til at genkende og reagere på uregelmæssigheder.

Læs også: Bedre sikkerhed koster ikke (nødvendigvis) ekstra.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere