Artikel top billede

Cisco retter fejl der fredag crashede internettet

Den routerfejl, der under et eksperiment i fredags fik omtrent en procent af internettet til at crashe, er nu rettet af Cisco.

Computerworld News Service: Cisco har nu rettet en fejl i virksomhedens router-software, Internetwork Operating System (IOS), der medvirkede til en kortvarig forstyrrelse af internettet i sidste uge, som menes at have afbrudt omtrent en procent af internettet.

Softwarefejlen blev opdaget fredag, da RIPE NCC (Reseaux IP Europeens Network Coordination Centre) og forskere ved Duke University i North Carolina i USA begyndte at distribuere eksperimentelle BGP-data (border gateway protocol) via RIPE NCC's systemer. Inden for få minutter var et stort antal routere på internettet blevet utilgængelige og eksperimentet blev hurtigt afbrudt.

Border gateway protocol bruges af routere til at finde de bedste ruter at sende trafik ad til hinanden over internettet. Fordi fejlbehæftede BGP-data kan spredes meget vidt, meget hurtigt, har sikkerhedseksperter længe advaret om, at denne protokol en dag kan blive misbrugt til at alvorlige forstyrrelser af internettet.

Det viste sig at routere, der kørte Ciscos styresystem IOS XR, ødelagde de eksperimentelle data - der var langt større end almindelige BGP-routinginformationer - og sendte de ødelagte data videre til andre routere. Mange af de routere, der modtog disse ødelagte data, lukkede simpelthen forbindelsen til de routere fra Cisco, der havde sendt de fejlbehæftede data, hvilket gjorde, at dele af internettet blev utilgængeligt.

I et sikkerhedsvarsel, der blev udsendt blot få timer efter hændelsen, bekræfter Cisco, at fredagens hændelse afslørede fejlen.

Flere end 60 lande berørt
"En udsendelse af en ikke-genkendt, men gyldig BGP-attribut resulterede i, at adskillige BGP-naboer blev nulstillet 27. august 2010. Denne udsendelse var ikke med skadelig hensigt, men udløste uforvarende denne sårbarhed," skriver Cisco i varslet.

Ciscos styresystem IOS XR er bygget til dens professionelle CRS-1-routere, der anvendes af store telekommunikations-virksomheder.

Adjunkt ved Duke University Xiaowei Yang afviste fredag via e-mail at forklare hensigten med hendes eksperiment men sagde, at alle de data, hendes team havde udsendt, "overholdt standarderne 100 procent."

Eksperimentet forstyrrede forbindelsen til visse netværk i over 60 lande, forklarer administrerende direktør for Renesys, Earl Zmijewski, som fredag bloggede om hændelsen. Han beskriver, at over 3.500 præfikser eller IP-adresseblokke blev ramt. Der er ifølge websitet Cidr-report.org samlet set lige over 333.000 sådanne præfikser på internettet.

Afbrydelsen i fredags af dele af internettet varede under en halv time.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere