Artikel top billede

IBM koncernchef Samuel J. Palmisano er ikke bleg for at tale dårligt om HP, som han ikke længere kalder for selskabets største konkurrent. (Foto: gratis /)

IBM-topchef: Pc-markedet stendødt - og HP er dum

IBM's topboss, Samuel Palmisano, er lettet over, at IBM kom ud af pc-markedet i tide. Han slynger samtidig en ordentlig bredside af mod konkurrenten HP.

Selvom it-mastodonten IBM opfandt den personlige computer, har selskabets topboss, Samuel Palmisano, næppe haft søvnløse nætter over salget af selskabets pc-division i 2005 til kinesiske Lenovo for 10 milliarder kroner.

For i et interview til The Wall Street Journal siger Samuel Palmisano, at pc-markedet har været dødt i tre til fire år.

"I dag vil jeg ikke kunne forære den (pc-divisionen, red.) væk. Vi har et partnerskab med kinesiske Lenovo, som gav en fornuftig pris for selskabet, men i dag skulle jeg nok betale dem for at overtage pc-forretningen," siger Samuel Palmisano i video-interviewet med The Wall Street Journal.

Langer ud efter HP

Samtidig benytter Samuel Palmisano interview-muligheden til at lange ud efter en af hovedkonkurrenterne, HP, som netop er blevet verdens største pc-producent.

"Hvis man ser på forretningsmodellen hos HP, så er det grundlæggende en distributionskanal for Microsoft, Intel og storage-selskaber. Der er ikke noget galt med det, men vi har bare vores fokus andre steder," lyder bredsiden fra Samuel Palmisano til The Wall Street Journal.

IBM-chefen siger også, at HP plejede at være innovativ, men det har nu forhenværende HP-chef Mark Hurd forandret.

I interviewet nævner han dog også, at Mark Hurds afgang fra HP var dårligt håndteret og i strid med HP-aktionærernes interesser.

Underforstået: Hvis HP betaler en fratrædelsesgodtgørelse på 69 millioner kroner til Mark Hurd, så burde man nok sikre sig, at han ikke bliver hyret af en af HP's største konkurrenter nemlig Oracle.
Sam Palmisano udpeger selv Oracle som IBM's nye største konkurrent - en position, som HP tidligere kunne bryste sig af.

HP ligner IBM

HP har ikke ønsket at kommentere på IBM-chefens udtalelser til The Wall Street Journal.

Men selskabet har tidligere over for Computerworld hævdet, at HP i lighed med eksempelvis IBM er i gang med at transformere sig selv til at have større fokus på softwaremarkedet.

"Der er mange ligheder mellem HP og IBM både på produkt- og kundesiden, og vi vil langt hen ad vejen arbejde på samme strategi som IBM. Men HP vil næppe sprede sin software-portefølje så bredt ud som IBM," sagde HP's europæiske software-chef Steen Lomholt-Thomsen i 2009.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere