Foto: Povl D. Rasmussen

TDC sender dit hemmelige nummer på åbne postkort

I forbindelse med en reklamekampagne har TDC udsendt tusindvis af hemmelige telefonnumre på postkort, som alle og enhver kan læse. Menneskelig fejl, forklarer TDC.

I en reklamekampagne for TDC-produktet Home Trio har telegiganten udsendt postkort til danskere, der oplyser om tjenesten og dens muligheder.

På det udsendte postkort er telefonnummeret på modtageren printet, så alle kan læse det.

Meningen er, at brugeren efterfølgende kan logge på TDC's webside med det påtrykte telefonnummer.

Ved en fejl har TDC dog også påtrykt hemmelige telefonnumre på de udsendte postkort, så de står til skue for alle og enhver.

Et uheld, der offentliggør brugerens private valg.

"Der er sket en fejl. Vi har endnu ikke helt overblik over, hvor mange hemmelige telefonnumre, der er udsendt på postkort, men det handler nok om nogle tusinde," fortæller Rune Fick Hansen, der er kommunikationsarbejder for TDC Privat.

"Det er ikke skik og brug hos os at sende hemmelige numre ud på denne måde. Nu må vi se på de interne arbejdsgange, så vi undgår, at det sker igen."

"Postkortene er sendt til indehaveren af telefonnummeret og via postvæsnet, der har tavshedspligt, derfor forventer vi ikke, at fejlen får store konsekvenser," siger han.

Datatilsynet vil ikke forholde sig til den konkrete sag, men kontorchef Lena Andersen siger, at det ligner en kritisabel metode.

Få nyt nummer
Hvis man har hemmeligt nummer, der er blevet sendt via de åbne postkort, står TDC klar med hjælp.

"Man kan henvende sig til os og få et nyt telefonnummer, hvis man er en af de uheldige," siger Rune Fick Hansen til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.