Artikel top billede

Amerikanske virksomheder ansætter igen it-folk

Efter en lang periode med fyringer i en kriseramt økonomi begynder de amerikanske virksomheder nu at tage syltede projekter op igen.

Computerworld News Service: Udsigterne på det amerikanske it-jobmarked begynder nu langsomt at blive bedre, men stigningen i ansættelser har været beskeden og er ikke i nærheden af at gøre det ud for alle de it-job, der forsvandt under de sidste par års økonomiske nedgang.

Den sidste kvartårlige IT Hiring Index and Skills Report fra Robert Half Technology forudsiger en moderat forøgelse i ansættelser i fjerde kvartal.

Spørgeundersøgelsen har haft deltagelse af godt 1.400 it-chefer fra virksomheder i USA med 100 ansatte eller derover.

Projekter tages op

Personale-servicefirmaet Robert Half Technology fremhæver, at datacenter-cheferne langsomt er begyndt at ansætte nye medarbejdere, idet der påbegyndes nye projekter, der tidligere er blevet sat i bero, og i takt med en generel stigning i it-arbejdsbyrderne.

Næsten halvdelen af respondenterne i spørgeundersøgelsen svarer, at de forventer, at deres virksomheder vil investere i it-projekter i de kommende måneder.

De optimistiske toner kommer efter et par meget dårlige år for it-medarbejdere.

Eksempelvis har it-leverandører ifølge brancheorganisationen TechAmerica Foundation skåret 215.000 job siden januar 2009.

Men i det første halve år af 2010 har it-virksomhederne ansat 30.200 nye medarbejdere, hvorimod de i den samme periode sidste år fyrede 143.000 medarbejdere.

John Longwell, der er vice president for analyse hos Computer Economics, påpeger, at leverandørerne ansætter folk ikke blot i it-afdelingen men også i salg, marketing og distribution.

"De sektorer, der føler de tidlige stadier af den økonomiske bedring, ansætter igen, men vi forventer, at it-virksomhederne generelt vil fortsætte med at køre meget stramt gennem resten af året," siger Longwell. Sådanne virksomheder "fyrer ikke længere folk, men de har for størstedelen ingen planer om at begynde at ansætte."

Analytiker Andrew Bartels fra Forrester Research siger, at det langsomt voksende antal medarbejdere hos virksomhederne reflekterer økonomiens tilstand. "Virksomhederne har været meget, meget forsigtige med at ansætte medarbejdere, især fast personale," siger han.

Der investeres i teknologi for at undgå at nyansættelser, mens it-leverandørerne går efter vækst hovedsagligt via salg af computerudstyr, pc'er og servere - ikke via salg af personalekrævende services, tilføjer Bartels.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere