Sådan ser The Document Foundations - måske midlertidige - hjemmeside ud.

OpenOffice-rebeller kan hurtigt falde til patten igen

ComputerViews: Udbrydere af OpenOffice-projektet er nu klar med egen kontorpakke i form af LibreOffice. Det fremstår dog først og fremmest som et forhandlingsudspil.

Læs også:

OpenOffice-folk dropper samarbejde med Oracle.

OpenOffice-folk vil erstatte Oracle med Google.

ComputerViews:
Historien om at en stribe folk bag OpenOffice-projektet har forladt projektet og nu står klar med alternativet LibreOffice kan ved første øjekast virke som en kold spand vand i hovedet på Oracle.

Oracle overtog styringen af OpenOffice med købet af Sun Microsystems sidste år, men utilfredsheden har ulmet i kulissen, selv om Oracle har lovet at videreføre OpenOffice.

Det skyldes først og fremmest, at man blandt de mange bidragsydere finder direkte konkurrenter til Oracle, og at disse har svært ved at forlige sig med, at Oracle nu pludselig er ejer af projektet.

Samtidig har der, som Leif Lodahl fra udbrydergruppen fortæller til Computerworld her, været utilfredshed med, at Oracles herredømme over projektet betyder, at udviklerne ikke engang ved, hvornår den næste version kommer på gaden.

Derfor danner udbryderne The Document Foundation, der allerede i dag tilbyder download af en beta-version af det nye LibreOffice.

Holder døren åben
Oracle har i dag ikke ønsket at kommentere sagen over for Computerworld. Ej heller fra international side er der en officiel Oracle-udmelding på nuværende tidspunkt.

Meget tyder dog på, at parterne fortsat er i en tæt dialog omkring fremtiden for den/de gratis kontorpakker.

Det skyldes, at der trods interne uenigheder i open source-verdenen fortsat er en kamp, der overskygger alt andet - nemlig kampen mod Microsofts Office.

Kilder tæt på den dialog, der pågår, fortæller, at begge parter i sagen ønsker at holde ODF-formatet stærkt over for kampen mod Microsofts OOXML.

At ingen døre endnu er smækket, fremgår også tydeligt af The Document Foundations hjemmeside, hvor man kan læse, at "Vi simpelthen bare flytter til en ny og mere passende model for det næste årti."

Når den nye organisation har valgt at kalde kontorpakken LibreOffice, skyldes det således ikke, at man ikke længere vil kendes ved OpenOffice, men derimod, at det er Oracle, der ejer dette varemærke.

"Det er vores håb, at Oracle vil donere dette til fonden ... Men vi er nødt til at fortsætte arbejdet i mellemtiden - derfor "LibreOffice," står der på sidens FAQ.

Hvorfor holder Oracle kortene tæt på kroppen
En af udfordringerne ved at Oracle er ejer af OpenOffice.org er, at den børsnoterede virksomhed på grund af aktie-reglerne generelt holder alle kort tæt på kroppen i forhold til nye lanceringer.

Det kan være en af forklaringerne på, at selskabet ikke har været specielt åbent i forhold til at fortælle om kommende versioner af den gratis kontorpakke.

Ved at danne en ny fond vil denne problematik kunne omgås.

Både Oracle, IBM og Novell har kommercielle versioner af OpenOfiice, som de hver og i ær har en interesse i at fremme. Samtidig har de alle også en interesse i af kunne deles om videreudviklingen af kernen i kontorpakkerne, så de alt andet lige står bedst muligt i konkurrencen mod Microsoft.

The Document Foundations LibreOffice fremstår i første omgang først og fremmest som et forhandlingsudspil, som Oracle nu skal forholde sig til.

Det er derfor langt fra usandsynligt, at LibreOffice hurtigt kan blive til OpenOffice igen.

Læs også:

OpenOffice-folk dropper samarbejde med Oracle.

OpenOffice-folk vil erstatte Oracle med Google.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Staten får kæmperabat på over 360 millioner på nyt toldsystem fra Netcompany og Intrasoft: Her er den endelige pris
Netcompany og Intrasoft har barberet prisen for kommende toldsystem ned med over 360 millioner kroner. Det er mere end en halvering af udbudsprisen. Tjek prisen her.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.