Artikel top billede

Sådan ser fremtidens medarbejder ud

Fremtidens vidensarbejder er født med en iPhone i hånden og vil tilføre business intelligence langt mere samarbejde.

Nutidens unge kommunikerer, som om det gjaldt livet. Alle 'devices' tages i brug, og flade sms-tommelfingre er dagens løsen.

"Der står en ny generation af informationsarbejdere på spring. Se de unge i dag; De samarbejder i en uendelighed med alle deres elektroniske gadgets.

De kan såmænd finde på at sidde ret op og ned af hinanden på bagsædet af en bil og sende IM til hinanden, fordi den voksne på forsædet ikke skal høre det, de snakker om," fortæller Claudia Imhoff.

Imhoff har gennem 20 år beskæftiget sig med BI og DW (Data Warehousing) og var en af hovedtalerne på konferencen om Business Intelligence IM2010.

Tendensen med at samarbejde - collaborate - omkring virksomhedens mange data i BI-løsningen er ifølge Claudia Imhoff det nye dyr i BI-åbenbaringen.

Sdåan ser de ud

"Det er ikke overraskende, hvis ikke du har hørt om det, men det er på vej. Den nye generation af vidensarbejdere har alt lige ved hånden. Deres iPod, iPhone, PDA 'you name it'," siger Claudia Imhoff og viser resultatet af en amerikansk undersøgelse af 7.705 universitetsstuderende i USA.

- 97 procent ejer en computer
- 94 procent ejer en mobiltelefon
- 76 procent bruger instant messaging
- 15 procent af IM-brugerne er logget på 24/7
- 34 procent burger websites som deres primære nyhedskilde
- 28 procent har en blog, og 44 procent læser blogs
- 49 procent downloader musik med peer-to-peer file sharing
- 75 procent har en Facebook-profil
- 60 procent ejer en eller anden form for dyr musikafspiller og/eller et videokamera som for eksempel en iPod.

Når nutidens unge, der aldrig har været 'un-connected', vokser op, så har de helt andre (og højere) forventninger til arbejdspladsens it-baserede værktøjer, end det nogen sinde er set tidligere.

Samarbejde kan være afgørende

Claudia Imhoff nævner et eksempel, hvor samarbejdet omkring data kan være afgørende vigtigt.

"Hvis en sygeplejerske står med resultaterne af en masse prøver, så skal hun ikke spekulere over, hvad der skal gøres. Hun skal tage det næste skridt op af professionsstigen og præsentere data for lægen eller en anden specialist.

I dette 'community of interest' kan der så træffes beslutning, om patienten skal opereres, medicineres eller hvad," siger Claudia Imhoff.

"Demografien i arbejdsstyrken undergår ændringer. Babyboomer-generationen går på pension, og den nye generation af vidensarbejdere står klar."

De nye vidensarbejdere står klar samtidig med, at forretningsverdenen er på vej til at erstatte it-orienterede BI-applikationer med applikationer, som er langt mere brugerorienterede. Applikationer, hvor brugerne eksperimenterer og udvikler deres egne forespørgsler, rapporter og selv BI-analyser.

"Disse nye BI-miljøer skal ikke bare være nemme at bruge. Det skal også være nemt for modtageren at forstå den information, som er resultatet af analyser og forespørgsler," siger Claudia Imhoff.

Fremover skal der inkluderes faciliteter og funktioner i BI-teknologierne, som støtter, at brugerne bliver mere selvkørende. I særdeleshed skal der i fremtiden være 'collaborative capabilities' - altså muligheder for samarbejde.

Den tendens genkender BI-huset Platons danske direktør, Michael Borges.

"Ja, det her med at der i langt højere grad samarbejdes på basis af BI, det kan jeg godt genkende også herhjemmefra."

I øvrigt er vidensarbejdere langt fra nogen ny opfindelse. Tilbage i 1960'erne beskrev Peter Drucker, hvad han kaldte 'the knowledge worker' som en, der "materially affects the capacity of the organization to perform and obtain results."

Siden da har BI gået sin sejrsgang verden over, men spørgsmålet er, hvor meget de massive datamængder og komplicerede værktøjer har betydet for virkelig at forstå behovene hos disse vidensbaserede arbejdere.
IT-JOB

Learningbank A/S

Backend Developer

Det Danske Filminstitut

Dygtig softwareudvikler

Landbrug & Fødevarer

IT-supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere