Oracle lover fortsat støtte til OpenOffice.org

Oracle forsøger at lægge låg på de spekulationer, der har været med hensyn til virksomhedens fortsatte støtte til OpenOffice.org.

Computerworld News Service: Programmører og testere fra Oracle vil "fortsat udvikle, forbedre og støtte OpenOffice.org som open source, ligesom de vil bygge videre på de 7,5 millioner kodelinjer, som allerede findes," skriver Oracle i en udtalelse.

Virksomheden byder desuden nye bidrag til kodebasen velkomne, tilføjer den.

Oracles udtalelser følger sidste måneds begivenheder, hvor adskillige bidragydere til OpenOffice.org valgte at bryde med Oracle og skabe deres egen version af pakken under navnet LibreOffice.

Gruppen har desuden dannet organisationen Document Foundation, som i onsdags udsendte det såkaldte "Next Decade Manifesto", der redegør for gruppens grundprincipper.

Her finder man blandt andet en afvisning af "produktivitetsværktøj skabt af monopollignende udbydere" og støtte til "en åben og gennemsigtig, peer-reviewed udviklingsproces, hvor teknisk excellence bliver værdsat."

LibreOffice bliver støttet af en række forskellige udbydere, heriblandt Google, Red Hat og Novell.

I sidste uge var LibreOffice blevet downloadet mere end 80.000 gange, og flere har allerede bidraget med kode til projektet.

Gruppen fortæller, at den ikke har nogen intentioner om at skabe et kommercielt produkt med udgangspunkt i LibreOffice, selvom intet i princippet forhindrer den i at gøre det.

Oracle sælger selv Oracle OpenOffice, som er et produkt baseret på kodebasen fra OpenOffice.org, der sælges sammen med forskellige tilføjelser og værktøj, for eksempel til brug med Microsoft SharePoint.

Document Foundation, som ikke umiddelbart havde nogen kommentarer onsdag, har inviteret Oracle med i organisationen og opfordrer virksomheden til at donere navnet OpenOffice.org.
En talskvinde fra Oracle nægtede at kommentere på status på den forespørgsel.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.