Firmaer har svært ved at betale for cloud-tjenester

Mange virksomheder har svært ved at finde ud af at betale den månedlige software-leje, når de anvender cloud-løsninger. Se her, hvorfor det er så svært.

Læs også: Sådan flyver du sikkert ind i dataskyerne med SaaS.

På grund af simpliciteten i de nuværende SaaS-løsninger støder mange virksomheder også på helt banale problemer, som eksempelvis betaling af den månedlige software-leje, når de hopper med på cloud-bølgen.

Det skyldes, at SaaS-leverandørerne udelukkende tilbyder kreditkortbetalinger,hvilket kan være svært at håndtere for kunderne.

Svært med kreditkort
"Med et kreditkort kan det være meget vanskeligt for en større virksomhed at holde styr på, hvem der har betalt for hvad, hvis virksomheden er vant til at bogføre regnskaberne ved hjælp af fakturaer. Lige nu er der mange SaaS-leverandører, som ikke forstår, at kunderne stiller krav om at kunne modtage og betale fakturaer i stedet for at bruge kreditkortet," siger Carsten Jørgensen fra Devoteam Consulting.

Fordi betalingsformen er så simpel, kan der også være problemer med at holde styr på, hvilke afdelinger - og ikke mindst personer - der har adgang til data.

For når en person stopper i virksomheden, kan han eller hun så nemt som ingenting tage brugernavn og passwords med sig til sit nye job og dermed få adgang til både applikationer og data fra sin tidligere arbejdsgiver.

"SaaS er jo i mange tilfælde designet til et brugernavn og password, og derfor er det vigtigt, at en SaaS-kunde opstiller interne procedurer for, hvordan man holder styr på brugernavne og passwords," understreger Carsten Jørgensen.

Han fortæller også, at nogle leverandører nu giver mulighed for flere løsninger med to-faktor-sikkerhed som eksempelvis SecureID.

Læs også: Sådan flyver du sikkert ind i dataskyerne med SaaS.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

22. november 2018 | Læs mere


Roundtable: Muligheder og gevinster med RPA

RPA - robot proces automation - er for alvor på vej frem i mange organisationer: Der er meget store muligheder for de fleste organisationer i software-robotter, der er relativt nemme at opsætte.

22. november 2018 | Læs mere


CRM: Bedre og mere effektiv kundehåndtering i en digital tidsalder

Hør om implementering, processer og forandringsledelse - og få et indblik i helt konkrete løsninger, værktøjer og lær hvordan du får effektiviseret den interne administration og løftet kundeoplevelsen

27. november 2018 | Læs mere






Premium
Dansk universitet lukker it-uddannelse efter krav om færre udenlandske studerende: “Det er i høj grad et tilbageskridt”
Aalborg Universitet har meddelt at man lukker i alt syv uddannelser, herunder en it-uddannelse hvor undervisningen idag foregår på engelsk. “Det er i høj grad et tilbageskridt,” lyder det fra IT-Branchen til Computerworld.
Computerworld
Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning
Yousee varsler prisstigninger på både tv-pakker og bredbånd. Pengene skal blandt andet være med til finansiere fiber-investeringer.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.