Firmaer har svært ved at betale for cloud-tjenester

Mange virksomheder har svært ved at finde ud af at betale den månedlige software-leje, når de anvender cloud-løsninger. Se her, hvorfor det er så svært.

Læs også: Sådan flyver du sikkert ind i dataskyerne med SaaS.

På grund af simpliciteten i de nuværende SaaS-løsninger støder mange virksomheder også på helt banale problemer, som eksempelvis betaling af den månedlige software-leje, når de hopper med på cloud-bølgen.

Det skyldes, at SaaS-leverandørerne udelukkende tilbyder kreditkortbetalinger,hvilket kan være svært at håndtere for kunderne.

Svært med kreditkort
"Med et kreditkort kan det være meget vanskeligt for en større virksomhed at holde styr på, hvem der har betalt for hvad, hvis virksomheden er vant til at bogføre regnskaberne ved hjælp af fakturaer. Lige nu er der mange SaaS-leverandører, som ikke forstår, at kunderne stiller krav om at kunne modtage og betale fakturaer i stedet for at bruge kreditkortet," siger Carsten Jørgensen fra Devoteam Consulting.

Fordi betalingsformen er så simpel, kan der også være problemer med at holde styr på, hvilke afdelinger - og ikke mindst personer - der har adgang til data.

For når en person stopper i virksomheden, kan han eller hun så nemt som ingenting tage brugernavn og passwords med sig til sit nye job og dermed få adgang til både applikationer og data fra sin tidligere arbejdsgiver.

"SaaS er jo i mange tilfælde designet til et brugernavn og password, og derfor er det vigtigt, at en SaaS-kunde opstiller interne procedurer for, hvordan man holder styr på brugernavne og passwords," understreger Carsten Jørgensen.

Han fortæller også, at nogle leverandører nu giver mulighed for flere løsninger med to-faktor-sikkerhed som eksempelvis SecureID.

Læs også: Sådan flyver du sikkert ind i dataskyerne med SaaS.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Til Computerworlds Premium-medlemmer: Download eksklusiv single og lydbog om det store Mærsk-angreb - fortalt time for time
Som Premium-læser skal du forkæles. Derfor har vi på Computerworld gjort lidt ekstra ud af det og lavet en sommerferiegave til dig. Download den her.
Computerworld
Margrethe Vestager på vej med rekordbøde til Google for misbrug af Android
Margrethe Vestager lægger op til endnu et slagsmål med Google. Denne gang kan udfaldet blive den hidtil største bøde til den internationale tech-gigant.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.