Stort sikkerhedsfirma spreder falsk AV-program

Det russiske sikkerhedsfirma Kasperskys webside er blevet angrebet af it-kriminelle, der spreder et falsk sikkerhedsprogram via siden.

Kasperskys webside, hvor man blandt andet kan downloade firmaets sikkerhedsprogrammer og removal-værktøjer, er blevet kompromitteret og byder i stedet de besøgende på en falsk antivirus-pakke.

Det er angiveligt lykkedes for it-kriminelle at udnytte en sårbarhed hos en ekstern leverandør, der leverer indhold til sikkerhedsfirmaets webside.

Efterfølgende er der blevet placeret en reklame for et falsk sikkerhedsprodukt på Kasperskys webside.

Koden på Kasperskys webside simulerer talrige sikkerhedsproblemer på den maskine, der besøger siden med tilbud om at løse problemerne.

Hopper man på det tilbud, indsamler it-kriminelle følsomme oplysninger om brugeren gennem det falske program.

Sikkerhedsfirmaet CSIS betegner det som en meget alvorlig fejl hos Kaspersky.

"Hvad er det værste, der kan tilstøde en antivirus producent? Det er tæt ved at være kompromittering af hjemmesiden og derfra tilbyde skadelig kode," skriver CSIS i en sikkerhedsadvarsel.

Læs også: Kæmpe-hul i Symantecs egen sikkerhed

Kaspersky indrømmer
Sikkerhedsfirmaet indrømmer i en skriftlig redegørelse, at der har været en hacker igennem, som har placeret et falsk sikkerhedsprogram på firmaets webside, usa.kaspersky.com.

Kaspersky forklarer, at den skadelige kode lå på domænet i tre og en halv time, og at man var nødt til at lukke for serverne i 10 minutter for at fjerne den skadelige kode.

Herudover skriver Kaspersky, at alle deres servere nu er renset.

Har flere lig i lasten
Det er ikke første gang, at det russiske selskab har haft problemer med sikkerheden.

For knap et år siden kunne man læse på en blog, der skrives af en rumænsk hacker, som kalder sig for "Unu", at han havde været igennem til de bagerste linjer i Kasperskys netværk.

Hackeren havde dengang fundet en SQL injektion-sårbarhed hos Kaspersky, der gav adgang til følsomme kundedata, og der blev vist skærmbilleder på bloggen, som mere and antydede, at der var adgang til talrige brugernavne og passwords fra Kasperskys bagvedliggende MySQL-database.

Også i februar 2009 var den gal med sikkerheden hos Kaspersky.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.