Et rigtigt tøsekamera skabt af kvinder

Med et udpræget feminint design har Canon for første gang udviklet et digitalkamera til en specifik målgruppe. Trods den lyserøde indpakning har vi skudt løs med PowerShot E1, og det tager rigtig gode fotos.

Et rigtigt tøsekamera skabt af kvinder

PowerShot E1 ligger i den billige ende, når det gælder nye digitalkameraer. Prisskiltet viser 1.599 kroner for en helt ny model, men kameraet er ikke målrettet alle og enhver.

Det er nemlig designet af en gruppe kvinder, og det er specielt rettet mod de kvindelige amatørfotografer.

Derfor skulle vi måske slet ikke nævne de tekniske specifikationer. For selv om mænd og kvinder har samme glæde ved at fotografere, er kvinder ifølge Canon mindre interesserede i teknikken bag.

Det er ganske sikkert også baggrunden for, at Canon i dette kamera introducerer den såkaldte Easy Mode - eller i den danske oversættelse (for kameraets menuer findes naturligvis også på dansk) Let - symboliseret med et hjerte i displayet.

Har man valgt denne komplet fuldautomatiske indstillingsmulighed, har man ikke engang adgang til hverken funktions- eller indstillingsmenuerne. Man skal med andre ord overhovedet ikke tænke på andet end at komponere sit billede og trykke på udløserknappen i det rigtige øjeblik.

En lille smule snyd

PowerShot E1 kan leveres i farverne lys pink eller blå samt hvid (med LCD-skærmens baggrund indfarvet i samme farve) og vil, med sine bløde og runde kurver, glide ganske naturligt ned i enhver (dame)taske.

Kameraet vejer blot 207 gram i skudklar tilstand, og hvis ikke du ønsker at stifte nærmere bekendtskab med et par af de tekniske specifikationer, kan du roligt springe videre til næste afsnit.

E1 anvender en billedsensor med en opløsning på 10 millioner pixels, samt et objektiv med fire gange optisk zoom. Søgermæssigt er der både en (lille) optisk gennemgangssøger, samt den 2,5 tommer store LCD-skærm på bagsiden at gøre godt med.

Optisk billedstabilisering, ansigtsgenkendelse og -sporing, DIGIC III-billedprocessor samt 17 forskellige motivprogrammer - herunder også programmeret automatik - sørger for, at PowerShot E1 også kan følge med, i takt med at ejerindens fotografiske færdigheder øges.

Nem betjening og gode billeder

Canon har med PowerShot E1 skabt et nemt betjent digitalkamera, hvormed man bliver i stand til at tage gode billeder - også selv om man aldrig tidligere har haft et kamera mellem hænderne. Og har man en vis erfaring, kan man glædes over de mange motivprogrammer, og de kreative muligheder, som ligger i disse.

Den indbyggede flash er hverken bedre eller værre end på andre kameraer i samme prisleje, og har man behov for mere lys kan Canon endog levere en ekstern flash som ekstra tilbehør, og den øger udlysning og rækkevidde.

Kameraet strømforsynes fra to helt almindelige ikke-genopladelige alkaline batterier i størrelse AA, der stort set kan fås overalt i hele verden. Skal man bruge kameraet meget, og har man regelmæssig adgang til en stikkontakt, kan det anbefales at anskaffe et par genopladelige li-ion-batterier med tilhørende oplader.

Ikke er alt er kanon, Canon

PowerShot E1 kan indstilles til kalibrerede ISO-værdier mellem 80 og 1.600 samt en såkaldt ISO HI. Vælger man en af de kalibrerede ISO-værdier mellem ISO80 og ISO200 er billedstøjen meget fint under kontrol. Ved ISO400 begynder den at blive synlig, og ved ISO1600 er der meget billedstøj.

Hvor fremherskende den er i billedet, afhænger naturligvis meget af motivet - og hvis alternativet er at komme hjem helt uden billeder, foretrækker vi alligevel billedstøjen. For med et godt billedbehandlingsprogram kan man trods alt fjerne noget af den.

Det lykkedes os ikke helt at forstå funktionen af ISO HI (også i menuen mærket "Høj ISO Auto"), for med dette valg skød E1 med en lysfølsomhed på ISO125

God makro og autofokus

Makrofunktionen fungerer vældig godt, selv om kameraet ikke, som det ses med andre modeller, automatisk skifter til makro, når man går tæt på motivet. Man må selv en tur forbi makrofunktionens trykknap.

Til gengæld kan man få en pænt stor dybdeskarphed, også uden stativ, takket være den optiske billedstabilisering.

Galleri




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere