Sådan finder du afslørende data i et foto

Med sladrehanken PhotoME kan du hive masser af afslørende data ud af et billede. Ud over at pirre nysgerrigheden kan det faktisk gøre dig til en bedre fotograf. Prøv det gratis program her.

Du sidder foran computeren og kigger på dit eget mesterskud.

Det er lang tid siden, du har taget billedet, og nu kan du ikke huske, hvordan du gjorde. Satte du bare kameraet på automatik, eller indstillede du manuelt? Zoomede du overhovedet ind? Og hvilket objektiv var det nu, du brugte?

Det er ingen grund til at gå og være irriteret over din egen glemsomhed, for billederne indeholder nemlig svarene på dine spørgsmål. Fotos gemmer nemlig på såkaldte EXIF-data, der er lige til at hive frem, hvis du har det rigtige program.

Det er her PhotoMe i bogstaveligste forstand kommer ind i billedet.

Det gratis program lader dig nemlig afkode dine fotos og giver dig en lang liste over kameraets indstillinger i det øjeblik, du tog et bestemt billede.

Du kan se, hvilken kameramodel der er brugt. Hvordan eksponering og blænde var indstillet. Hvilket objektiv (hvis det var et spejlreflekskamera) der er brugt. Hvor høj ISO der er anvendt. Om flashen blev affyret og meget, meget mere.

På den måde kan du lynhurtigt få et teknisk overblik over et foto.

Virker også med raw-filer
Ved at gennemgå et godt billede kan du derfor afkode, hvilke indstillinger du brugte til at nå frem til det superfede resultat. Omvendt kan du med et dårligt foto se, hvilke indstillinger du nok ikke skal bruge ved lignende billeder fremover.

PhotoME er derfor især praktisk for fotografer, der har - eller er lige ved - at kaste sig ud i de manuelle indstillinger på kameraet. Her kan EXIF-data være en hjælpende hånd til at forstå, hvorfor nogle fotos bliver geniale, mens andre bliver fiaskoer.

Du kan downloade PhotoME gratis, og programmet har desuden den smarte funktion, at det er i stand til at afkode både jpg- og raw-filer.

Når programmet åbner op, vil det som default vise data fra et Nikon-kamera. Det er bare et eksempel, og du kan blot importere dine egne fotos via menuen i venstre side. Du kan også vælge at foretage en "træk-og-slip" og på den måde få et billede indlæst i programmet.

Som udgangspunkt indeholder alle billeder EXIF-data. Men hvis et foto har været forbi et billedbehandlingsprogram, kan informationerne være blevet slettet. Derfor er du garanteret det bedste resultat ved at bruge ubehandlede billeder, når du jonglerer med PhotoME.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Lars Engbork klar til at komme i gang som ny topchef for Visma E-conomic: "Vi har allerede lagt en plan for fremtiden"
Interview: Den nye direktør for Visma e-conomic havde for få måneder siden ikke regnet med, at han skulle overtage posten som CEO efter Mads Rebsdorf, der efter 10 år hos Visma er skiftet til en toppost hos norske Kahoot.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Beskyt virksomheden effektivt mod mailbårne angreb
Mailserveren er rykket i skyen, typisk i form af Office 365, men det er truslerne også. For trods højt sikkerhedsniveau hos Microsoft er virksomhederne mindst lige så udsat for mailbårne cyberangreb som førhen. Enten i form af social engineering – hvor angriberne prøver at lokke adgangsgivende informationer ud af medarbejderne, i form af phishing eller gennem deciderede malwareangreb. Dertil kommer forsøg på svindel i form af eksempelvis CEO-fraud, falske fakturaer og meget andet. Denne hvidbog giver et opdateret overblik over angrebsformerne og konkrete bud på, hvordan du bedst forebygger, at din virksomhed rammes.