Sådan finder du afslørende data i et foto

Med sladrehanken PhotoME kan du hive masser af afslørende data ud af et billede. Ud over at pirre nysgerrigheden kan det faktisk gøre dig til en bedre fotograf. Prøv det gratis program her.

Du sidder foran computeren og kigger på dit eget mesterskud.

Det er lang tid siden, du har taget billedet, og nu kan du ikke huske, hvordan du gjorde. Satte du bare kameraet på automatik, eller indstillede du manuelt? Zoomede du overhovedet ind? Og hvilket objektiv var det nu, du brugte?

Det er ingen grund til at gå og være irriteret over din egen glemsomhed, for billederne indeholder nemlig svarene på dine spørgsmål. Fotos gemmer nemlig på såkaldte EXIF-data, der er lige til at hive frem, hvis du har det rigtige program.

Det er her PhotoMe i bogstaveligste forstand kommer ind i billedet.

Det gratis program lader dig nemlig afkode dine fotos og giver dig en lang liste over kameraets indstillinger i det øjeblik, du tog et bestemt billede.

Du kan se, hvilken kameramodel der er brugt. Hvordan eksponering og blænde var indstillet. Hvilket objektiv (hvis det var et spejlreflekskamera) der er brugt. Hvor høj ISO der er anvendt. Om flashen blev affyret og meget, meget mere.

På den måde kan du lynhurtigt få et teknisk overblik over et foto.

Virker også med raw-filer

Ved at gennemgå et godt billede kan du derfor afkode, hvilke indstillinger du brugte til at nå frem til det superfede resultat. Omvendt kan du med et dårligt foto se, hvilke indstillinger du nok ikke skal bruge ved lignende billeder fremover.

PhotoME er derfor især praktisk for fotografer, der har - eller er lige ved - at kaste sig ud i de manuelle indstillinger på kameraet. Her kan EXIF-data være en hjælpende hånd til at forstå, hvorfor nogle fotos bliver geniale, mens andre bliver fiaskoer.

Du kan downloade PhotoME gratis, og programmet har desuden den smarte funktion, at det er i stand til at afkode både jpg- og raw-filer.

Når programmet åbner op, vil det som default vise data fra et Nikon-kamera. Det er bare et eksempel, og du kan blot importere dine egne fotos via menuen i venstre side. Du kan også vælge at foretage en "træk-og-slip" og på den måde få et billede indlæst i programmet.

Som udgangspunkt indeholder alle billeder EXIF-data. Men hvis et foto har været forbi et billedbehandlingsprogram, kan informationerne være blevet slettet. Derfor er du garanteret det bedste resultat ved at bruge ubehandlede billeder, når du jonglerer med PhotoME.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere