Artikel top billede

Intel vil halvere omkostningerne i datacentre

Intel samarbejder med en gruppe taiwanske virksomheder og et statsligt forskningscenter om et projekt, der sigter efter at halvere omkostningerne i datacentre.

Computerworld News Service: Chipgiganten Intel leverer chip, bundkort og software samt "anden teknisk ekspertise" til et projekt, der gerne skal ende med at halvere omkostningerne i datacentre.

Målet er at bygge datacentre i 20 fods shipping-containere ud af standardiserede dele til lavere priser og almindelig software, der skal gøre disse datacentre mere energieffektive, oplyser Navin Shenoy, der er vice president og general manager for Asien-Stillehavsregionen hos Intel. 

Taiwans Industrial Technology Research Institute offentliggjorde programmet i juni, og forskningscentret lovede at have prototyper klar ved årsskiftet. Men nu ser det ud til, at de vil være tilgængelige tidligere end forventet.

"Jeg har set et par af dem fra de førende OEM'er," siger Shenoy. OEM står for original equipment manufacturer og refererer til hardwareproducenter som Taiwans Quanta Computer, Wistron og Inventec.

Intel bidrager ifølge Shenoy til projektet med administrationssoftware til datacentre.

Samarbejdet med de taiwanske virksomheder går godt i spænd med en anden offentliggørelse, som Intel kom med onsdag. Virksomheden planlægger i forbindelse med Open Data Center Alliance at tilpasse sin Xeon-serverchip for at skabe en chip, der fungerer mere effektivt til cloud computing.

Virksomheden vil også udvikle software, der sørger for sikkerhed og interoperabilitet inden for cloud computing.

Intel har derudover løftet sløret for sin deltagelse i oprettelsen af Open Data Center Alliance, som er en koalition, der består af mere end 70 virksomheder, der i forvejen har cloud-forskningsprojekter undervejs.

Disse virksomheder kommer fra en række forskellige brancher heriblandt BMW fra bilindustrien, J.P. Morgan Chase fra finanssektoren og Marriott International fra hotel- og rejsebranchen. Målet med denne alliance er at udstikke fremtidens krav til hardware og software, så det bliver muligt at bygge mere åbne og interoperatible datacentre.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere