Her er årets værste produkt

Selv om der stadig mangler et par måneder, før kalenderen skifter til et nyt år, kan vi allerede nu udnævne årets værste produkt 2009. Se her hvad der rammer bunden...med et brag.

Her er årets værste produkt

- Hvis det ikke er i stykker, så lad være med at reparere det.

Sådan lyder et amerikansk ordsprog omskrevet til dansk.

Men det har gutterne bag Rubik's Touchcube nok aldrig hørt før. For de har skabt en gadget, der er modelleret over den gode, gamle professorterning, som hittede stort i 1980'erne.

Hvis du ikke selv har prøvet den legendariske professorterning, er den kort fortalt udformet som en firkant, og hver side har ni felter.

Felterne er i forskellige farver som rød, grøn og blå, og det gælder om at få felterne placeret, så terningens sider bliver helt ensfarvede.

Det er sværere, end det måske lyder og kræver, at du drejer løs på professorterningen (se et lidt ekstremt eksempel her).

Med Rubik's Touchcube er professorterningen kommet ind i den digitale tidsalder, men det er en rigtig skidt idé.

Den nye model ligner umiddelbart sin forgænger, men i stedet for farvede klistermærker som felter, har terningen fået hvide felter over det hele. Takket være lys kan terningens felter skifte farver.

Måske ikke nogen dum idé som udgangspunkt, men felterne lyses ikke op særligt tydeligt, og farverne blå og lyseblå samt rød og orange er svære at skelne fra hinanden - i hvert fald hvis terningen bruges i dagslys.

Men det værste af det hele er, at du ikke betjener terningen som den originale.

Da den nye model er udstyret med trykfølsomme egenskaber, skal du lade pegefingeren glide hen over overfladen for at få felterne flyttet. Dermed skal du ikke bruge to hænder - som med originalen - og vride felterne på plads.

Kun en side er aktiv ad gangen, og det er den, som vender opad. Det er ret bøvlet. Du må dermed selv dreje terningen, så den side, du vil ændre, vender opad. Dermed får du på ingen måde fornemmelsen, som kendes fra originalen.

Hvis det var nemt at betjene terningen, ville vi måske kunne acceptere den. Det er Rubik's Touchcube desværre ikke. Den er tværtimod sløv, og vi blev hurtigt træt af at bruge pegefingeren til at flytte rundt på felterne. Det gik ganske enkelt dræbende langsomt at flytte rundt på felterne.

Vanvittig pris

Når terningen står på højkant i sin oplader på bordet, ser den egentlig indbydende ud.

Folk, der er kommet forbi PC Worlds redaktion på det seneste, har hurtigt været henne og pille ved Rubik's Touchcube.

Men der går ikke mange øjeblikke, før den er tilbage i opladeren igen. Den virker umiddelbart fascinerende, ikke mindst fordi den vækker en retrofølelse hos mange, der prøvede at løse terninge-udfordringen i 80'erne. Men da den på ingen måde føles eller betjenes som originalen, fænger den bare ikke.

Og prisen? Den skal vi også lige have med: 1.500 kroner. Jo, du læste rigtigt. Det er den vejledende pris! Den kan nok findes på nettet noget billigere, men det ændrer ikke på, at det er en digital gadget, der aldrig burde være blevet opfundet.

Vi er derfor nødt til at dumpe Rubik's Touchcube og give terningen karakteren en ud af seks.

Det er bare ikke alle produkter, der har godt af at blive opdateret til den digitale tidsalder.

I stedet kan det anbefales at købe den gode, gamle professorterning. Den koster i forskellige netbutikker omkring 100 kroner, og her vil du få meget mere fornøjelse for pengene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere