Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Hemmelig support genvinder tillid hos Gmail-offer

Direktøren, som blev låst ude fra Gmail i 12 dage, har med fortrolig viden fra Google genvundet tilliden til selskabet.

Direktøren, som i 12 dage ikke havde adgang til sin betalte Gmail-konto hos Google, og som efterfølgende måtte underskrive en tavshedserklæring for at få hjælp, har nu fået en så detaljeret redegørelse fra firmaet, at han har genvundet tilliden til Google. 
 
"Vi har haft nogle telefonmøder med Google, og jeg vil sige, at de er nået til et punkt, hvor de har genoprettet deres troværdighed," siger Jens Hørup, der er administrerende direktør for it-virksomheden Amplex. 
 
Låst ude i 12 dage
Sagen startede i begyndelsen af oktober, da Jens Hørup af ukendte årsager pludselig ikke kunne logge på sin mail-konto hos Google.
 
Firmaet skrottede for år tilbage Exchange til fordel for cloud-løsningen og har siden brugt Google uden problemer. Alle andre konti end netop direktørens fungerede i øvrigt upåklageligt i de 12 dage, han ikke kunne få adgang.
 
Efter 12 dage lykkedes det Google at få direktørens mailkonto op at køre igen, uden at der var mistet data eller mails. Men han stod tilbage uden svar på, hvad der var sket, og hvordan han kunne undgå, at det skete igen. 
 
Krav om tavshed for hjælp
Men før Google ville svare på disse spørgsmål, krævede virksomheden, at Jens Hørup underskrev en
tavshedserklæring i form af en non-disclosure agreement (NDA). 
 
Direktøren valgte at underskrive tavshedserklæringen for at få de hemmelige svar, som han håbede ville være det nødvendige beslutningsgrundlag i forhold til at vælge at blive hos Google eller flytte det hele væk fra firmaet igen.
 
"Mit alternativ er at skulle bruge flere mandemåneders ressourcer på at flytte alt væk, fordi vi har så meget hos Google," sagde Jens Hørup i sidste uge til Computerworld.
 
Værd at skrive under
Jens Hørup fortæller, at Google, efter at han havde underskrevet tavshedserklæringen, har været hundrede procent åben om de ting, der vedrører hans problem. 
   
Dermed føler han sig nu fuldstændig sikker på, at Amplex som håbet kan fortsætte med at benytte den outsourcede cloud-løsning hos Google.
 
"Problemet er løst. Vi har fået nogle håndtag, sådan at vi formentlig ikke kommer i denne situation igen, med så lang en nedetid," siger Jens Hørup.
 
Direktøren har efterfølgende opfordret Googles nordiske direktør, Jesper Ritsmer Stormholt, til i offentligheden at være mere åben omkring de håndtag, der er at få fat i for andre som kommer i direktørens situation. 
 
"Men han fortalte, at det var Googles holdning, at man ikke drøftede support-issues over medierne," siger Jens Hørup.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.