Artikel top billede

Ifølge Kim Gerner fra Deloitte viser erfaringen, at en stor del af it-virksomhederne skal være klar til at gennemføre fundamentale ændringer. (Foto: Torben Klint)

Er du klar til at ændre virksomheden fundamentalt?

De danske it-virksomheder har været flittige til blandt andet at foretage fundamentale organisationsændringer de sidste par år. Historien viser, at de også skal være parate fremover.

Har din virksomhed i løbet af de sidste par år gennemført fundamentale ændringer i strategi eller organisation?

Det har hele 79 procent af de danske it-virksomheder ifølge Deloitte It-vækstbarometer 2010, hvor 300 it-topchefer har svaret på spørgsmål.

Og det er vigtigt i en omskiftelig branche som it.

"Det er et meget højt tal, men fundamentalt positivt, fordi det viser virksomhedens vilje til at reagere på et af branchens sikre kendetegn, nemlig evnen til hele tiden at tilpasse sig de konstante og hastige forandringer. Det har endvidere vist sig, at niveauet gennem de senere år konstant har ligget på dette niveau," siger Kim Gerner, der er partner og leder af Deloittes division for teknologi, medier og tele.

Urealistiske forventninger

I forhold til hvad toplederne forventer af fremtiden på den front, har Kim Gerner en lidt anden forudsigelse.

61 procent forventer, at der også i de næste par år vil ske fundamentale strategiske eller organisatoriske ændringer. Det er lavt sat.

 "Baseret på erfaringen fra de tidligere it-vækstbarometre og konjunkturerne, må vi også her forvente, at det faktiske tal bliver højere," siger han om ledernes vurdering.

Den udmelding er ikke meget anderledes, hvis vi kigger på reducering af omkostninger og rationaliseringer.

Hele 6 ud af 10 (59 procent) af de adspurgte it-bosser har måttet foretage gennemgribende omkostningsreduktioner eller rationaliseringer i de sidste par år.

På den anden side forventer kun 19 procent af dem, at den slags handlinger bliver nødvendige de næste par år.

"Vi forventer, at de faktiske tal bliver højere end de forventede. Det er barsk, men i sin grundsubstans positivt, fordi det viser, at nogle af de vigtige værktøjer til at vedligeholde konkurrencekraften bringes i anvendelse," lyder Kim Gerners dom over estimatet. 

'Dybt bekymrende' tal

Årsagen til omkostningsreduktionerne og de fundamentale strategiske eller organisatoriske ændringer bunder blandt andet i de hårde vilkår, som branchen har haft de seneste par år.

Årets undersøgelse viser, at 35 procent af it-branchen har følt sig truet af alvorlige økonomiske vanskeligheder de sidste par år. Sidste år var tallet 25 procent.

"I en tid med likviditetsmangel, og for mange virksomheder fortsat betydelige udfordringer med håndteringen af bankforbindelserne, er det dybt bekymrende. Det viser, hvor vigtigt det er at have hånd om likviditetsstyringen. Ledelsen har brug for al den kompetence, der kan samles," siger Kim Gerner.

Ifølge ham viser tallene netop hvor betydningsfuldt det er, at CEO'en og medarbejderstaben er klar til at gennemføre de nødvendige fundamentale strategiske eller organisatoriske ændringer og omkostningsreduktioner i virksomheden.

Læs også: Her er it-topchefens vigtigste egenskab




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere