Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

23 demokratiserer prof-video

Efter et år med fokus på det danske marked er videoservicen 23 klar til at gøre det nemt, bekvemt og billigt at bruge video i både intern og ekstern kommunikation.

Læs også Den sociale entreprenør og Gearskifte for software:Giv medarbejderne magten

Levende billeder har været en af de vådeste internetdrømme, siden world wide web så dagens lys.
Men selv efter 15 års professionalisering af internetanvendelsen synes det næsten som om, at der kun eksisterer to yderpunkter: Dyre videoproduktioner i broadcast-kvalitet og You Tube.

Det vil ti mennesker i en lagergarage på Nørrebro lave om på. Målet er ifølge virksomhedens pay off: Reinvent everything with video.

I de seneste uger har de holdt launch parties i San Francisco, London, Hamborg, Stockholm og København. Fester der både skal markere 23 for brugerne men især de partnere blandt webbureauer, kommunikationshuse og eventmagere, der reelt bliver 23s hoveder og hænder på de nye markeder.

Video content management 
23 er en videoservice, der leverer både video content management, storage og afvikling.

Det har de foreløbig gjort et år med fokus på det danske marked med 180 sites fra de største koncerner af dem som man aldrig må bruge som referencer til innovative løsninger som Årstidernes Madbio, Det Kgl. Teaters hjemmeside og Poul Stig Briller.
 
"Det der sker lige nu, er det, vi har talt om længe. Video afløser skrivekulturen," siger Thomas Madsen-Mygdal.
 
Internet-entreprenøren har sammen med Steffen Tiedemann Christensen startet "23 - The visual sharing company" - for længe siden. Så længe siden, at det var fotografier taget med de første kamera-mobiltelefoner, der skulle deles.

Nørdet længe med billeder

"Jeg har nørdet med at dele billeder på nettet, siden det overhovedet blev muligt at uploade med mobiltelefoner. Vi fik læsterlige bank af Flickr og så kunne historien jo godt havde stoppet der, hvis det ikke var fordi, at det næste naturlige skridt var video."

Sådan fortæller Thomas Madsen-Mygdal. Men på trods af konkurrencen fra Flickr, så har brugerne taget fotositet til sig siden 2005. Så virksomheden var i gang.

Samtidig dukkede begrebet web-tv frem med flere og flere virksomheders anvendelse af video i markedsføringen og kommunikationen på nettet. Store virksomheder med stærke mærker kunne ligefrem oprette egne web-tv kanaler med professionelt indhold.

Mellemvaren

Andre brugte og bruger tjenesten You Tube, som blev købt af Google i 2006 blot halvandet år efter to unge iværksættere Chad Hurley og Steve Chens lancering af tjenesten. Men Steffen Tiedemann Christensen og Thomas Madsen-Mygdal mener, at 23 er beviset på, at der mangler en mellemvarer.
 
En mellemvarer hvor brugerne kan administrere deres videoklip fra en onlinekonto og få hjælp til at udvikle dedikerede videosites eller integrere deres video på en eksisterende hjemmeside eller i intranettet.

Hvor er pengene?

"Et af de spørgsmål som erhvervsfolk oftest stiller om video og internet er, hvordan man tjener penge på video og internet? Det gør man ikke, eller nogle medier gør måske. Men langt de fleste kan tjene penge MED video og internettet," siger Thomas Madsen-Mygdal og fortsætter:

Høj konverteringsrate

"I e-handelen er det almindeligt kendt, at video giver en konverteringsrate altså konvertering af kiggere til købere som er 20 til 30 procent højere end uden video. Men hvis man skal betale enorme summer for produktion og afvikling, så hjælper det jo ikke."

Han bliver suppleret af Steffen Tiedemann Christensen, der understreger at 23s vision er at skabe et værktøj, som gør det nemt og billigt at anvende video men samtidig have helt styr på, hvor videoerne bliver vist og er.

Et eksempel er Poul Stig Briller. Her bliver 23s tjeneste brugt til at hjælpe kunderne med at træffe den svære beslutning om stel.

Brillekøb

I butikken kan kunden prøve en brille og lade sig filme med en mobiltelefon, som uploader videoen til Poul Stig Brillers hjemmeside. Så kan partnere, børn, forældre og andre beslutningstagere være med til at lukke salget for Poul Stig Briller.
 
Fødevareleverandøren Årstiderne har lavet tv-kanalen Madbio.com som både viser produkter, opskrifter samt tips og tricks. På Det Kgl. Teaters hjemmeside vises der i dag små smagsprøver eller trailere fra de forskellige kunstarters program.

For billigt 
"Video har været stort, forkromet og dyrt. Nu gør vi det funktionelt, nemt og billigt," siger Thomas Madsen-Mygdal.
Prisen for et videosite hos 23 er 675 dollars pr måned. Det er inklusive video content management tjenesten, ubegrænset data og 1 terabyte trafik - eller cirka 170.000 minutters videoafvikling.

"Især i USA har flere potentielle partnere sagt til os, at det er for billigt. Men vores ide er jo, at en kunde gerne skulle have flere videosites," siger Steffen Tiedemann Christensen.

"For et år siden var vi ikke klar over, hvad det for alvor betyder at levere sådan en service til en fast og billig pris. Men her kan vi nu se styrken af at være en hosted service," siger Thomas Madsen-Mygdal.

Vil være meget lokale

De seneste måneder har de to stiftere fløjet verden rundt og lavet aftaler med datacentre, partnere og potentielle kunder. I de kommende måneder og år skal tjenesten ikke bare udvikles, den skal gøres lokal.

"Vi kan sagtens leve med, at vi først servicere det tysksprogede marked med tyske kolleger her i København. Men på sigt skal vi være meget lokale."
"Men nu har Steffen og jeg taget den hertil den globale lancering for egen regning. Så må vi ser, hvad der sker," siger Thomas Madsen-Mygdal.

Læs også Den sociale entreprenør og Gearskifte for software:Giv medarbejderne magten




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere