Artikel top billede

Apple-computer solgt på auktion for 1,2 mio. kroner

En original udgave af Apples allerførste computer, der i dag er meget sjælden, er blevet solgt for 1,2 millioner kroner.

Læs også: Her er de 15 vigtigste computere i verden.

En komplet udgave af Apples første computer, Apple-1, er blevet solgt på auktion.

Den gamle computer fik hammerslag i det berømte auktionshus Christies i London på 133.250 pund. Det svarer til 1,17 millioner kroner.

Salgsprisen landede dermed ganske pænt på vurderingen, der inden auktionen lå på mellem 890.000 kroner og 1,3 millioner kroner.

Computeren blev solgt i dens originale emballage med original manual, kassette interface og bånd, ligesom der i pakken var dokumentation for maskinens herkomst samt et sjældent brev fra Apples grundlægger, Steve Jobs.

200 eksemplarer

Det anslås, at der i 1976 i alt blev produceret et par hundrede Apple-1 computere i den karakteristiske trækasse. De blev dengang solgt for aldeles svimlende beløb og var forløberne for selskabet Apple, der blev stiftet i 1977.

Apple-1 blev således produceret inden den officielle stiftelse af selskabet, hvis første egentlige produkt var Apple II, der regnes for at være blandt de 15 vigtigste computer-modeller. Det kan du læse mere om her.

Da Apple II så dagens lys, benyttede mange af Apple-1-ejerne sig af en mulighed for at bytte deres Apple-1 med en Apple II.
I dag eksisterer der omkring 50 Apple-1 computere.

Ud af de 200 producerede Apple-1 computere er den nu solgte maskine nummer 82. Det menes, at der er tale om den samme maskine, som for et år siden blev solgt på eBay for 50.000 dollar.

I sin tid blev Apple-1 solgt med fire kilobyte hukommelse, men uden strømforsyning og skærm.

Læs også: Her er de 15 vigtigste computere i verden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere