Artikel top billede

Fritiden er uhyre for vigtig de danske it-ansatte

Signalet fra medarbejderne er ganske klart i årets konkurrence om at blive den bedste it-arbejdsplads i Danmark.

Læs også: Her er Danmarks bedste it-arbejdsplads.

At få balancen mellem arbejde og privatliv til at fungere fylder stadig meget, når det for en virksomhed gælder om at få tilfredse medarbejdere.

"Også i år er meget fokus på worklife-balance - og sjovt nok er det også lige præcis det område, tilfredsheden er steget mest på i de 10 år, vi har stået bag undersøgelsen," siger Liselotte Jensen.

Hun er afdelingschef i Great Place to Work, der står bag de mange arbejdspladsvurderinger, som ligger til grund for kåringen af IT-Branchens Bedste Arbejdspladser 2010.

Ikke kun jagt på mammon

Noget andet er skinner tydeligt igennem i år er, at virksomhederne i højere grad tager socialt ansvar, og det gælder både arbejdspladserne generelt og i it-branchen.

"Måske er det faktisk krisen, der har haft den virkning, at folk er blevet mere eftertænksomme. I dag vil de ansatte gerne kunne se en mening med tingene, og at det hele ikke bare er en konstant jagt på mammon," siger Liselotte Jensen.

Great Place to Work er amerikansk, og amerikanerne har aldrig været bange for at stille nærgående og personlige spørgsmål, så i flere år er der blevet spurgt ind til om og hvordan arbejdspladsen tager socialt ansvar og også spurgt til fritiden?

"For bare et par år siden føltes det meget akavet at spørge om, men nu skriver arbejdspladserne meget til os på det punkt. Faktisk er det ikke ualmindeligt, at en arbejdsplads river en dag ud af kalenderen og samler ind til AIDS-Fondet, Kræftens Bekæmpelse eller måske er med til at etablere et værested for socialt udsatte på Vesterbro eller rydder op i naturen. Det kan vi læse i medarbejdernes kommentarer, at de sætter stor pris på," fortæller Liselotte Jensen og tilføjer:

"Kvalitativt kan vi se, at social ansvarlighed fylder meget mere på arbejdspladsernes agenda end for bare et par år siden - og for it-arbejdspladserne fylder den fortsatte rekruttering af kvinder også en del.

Udover at medarbejderne på arbejdspladserne eller arbejdspladserne selv indgår i velgørenhedsarbejde ved for eksempel at samle ind til diverse organisationer, så omfatter socialt ansvar også:

* Ansættelse af medarbejdere med nedsat arbejdsevne - eller som i det hele taget har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet

* Mål om at bidrage til en forbedring af miljøet - eksempelvis. ved at nedsætte virksomhedens CO2 udledning.

Læs også: Her er Danmarks bedste it-arbejdsplads.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere