Artikel top billede

Microsoft vil lade dig blokere for sporing i IE9

Med den næste version af Internet Explorer vil brugerne kunne blokere for sporing.

Computerworld News Service: Den næste version af Internet Explorer vil gøre det muligt for brugerne at aktivere en såkaldt "tracking protection" ("sporingsbeskyttelse"), som er en ny feature, der kan blokere tredjepartssider fra at spore brugerne.
 
Meddelelsen kommer kort tid efter den amerikanske handelskommissions forslag om at lade forbrugerne skrive sig op på en "nej tak til sporing"-liste, som skal fungere på samme måde som de lister, folk kan tilmelde sig for at undgå opkald fra telefonsælgere.
 
For at bruge den nye IE9-feature skal man aktivere funktionen og vælge en liste over sider, der skal blokeres. 
 
Fuld kontrol
Alle, både enkeltpersoner, virksomheder og forbrugerbeskyttelsesgrupper, kan oprette lister over hjemmesider, og brugerne kan tilmelde sig lige så mange lister, de vil.
 
"Sporingsbeskyttelse i IE9 giver folk kontrol over de sider der kan få fat i deres data i forbindelse med surfing på nettet," sagde Dean Hachamovitch, der er vice president of IE hos Microsoft, under en web-konference om emnet.
 
Mange brugere vil sikkert sætte pris på muligheden for at blokere visse sider fra at spore deres handlinger online, men der skal nok være dem, der bliver overrasket over resultatet.
 
De sider, der bliver blokerede, vil nemlig heller ikke kunne vise almindeligt indhold. 
 
Blokeres helt
Under webcasten fremviste ledelsesmedlemmerne en optaget demonstration af den nye mekanismes arbejdsmetode.

Når funktionen er slået til og begynder at blokere sider, så vil en del af indholdet på den side, der tilhører tredjeparten, ikke blive fremvist overhovedet.
 
Listerne er abonnements-baserede, forstået på den måde at forfatterne kan opdatere listerne, og at opdateringerne herefter automatisk vil blive sendt ud til abonnenterne.

IE9 vil tjekke efter nye opdateringer en gang om ugen.
 
Funktionen vil ikke blokere indbyggede cookies i Flash. 
   
Den nye sporingsfunktion vil blive offentliggjort i IE9 release candidate, som kommer i begyndelsen af næste år. En release candidate er sidste udgave inden den endelige version af en ny software.
 
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere